Γίνε μέρος των ευκαιριών γύρω σου

Κάθε ευκαιρία που θα έρχεται στη ζωή σου, όχι μόνο να την αρπάζεις, αλλά και να τη ζεις.

Πολλά άτομα πιστεύουν πως οι ευκαιρίες στις μέρες μας είναι λίγες και μόνο αν είσαι τυχερός θα καταφέρεις κάτι. Είναι, όμως, έτσι;!

Πόσες φορές δε θα μπορούσες να έχεις σταματήσει και πραγματικά ακούσει όταν κάποιος στο Πανεπιστήμιο σε ενημερώνει για ένα πρόγραμμα, ή όταν βρίσκεσαι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και βλέπεις δημοσιεύσεις για ευκαιρίες που υπάρχουν και θα μπορούσες να είσαι μέρος αυτών. Τι θα μπορούσες να κάνεις, λοιπόν, εκτός από το να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν μία εμπειρία;

Μα, φυσικά, να γίνεις μέρος της.

 

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΡΙΣΚΑ

Αρχίζοντας, να τονίσω το πιο σημαντικό από όλα, ίσως, όταν πας να πάρεις μία απόφαση, να μη φοβάσαι να πάρεις ρίσκα. Μην κολλάς στις λεπτομέρειες και σε αυτά που εσύ πιστεύεις πως σε κρατάνε πίσω από το να ζήσεις μία εμπειρία. Αντιθέτως, σκέψου όλες αυτές τις δυνατότητες ως μία πρόκληση και όχι σαν ένα πρόβλημα. Σκέψου τα όσα θα κερδίσεις και τα όσα θα αναπτύξεις, τις αναμνήσεις που θα κερδίσεις και το άτομο που θες να γίνεις μέσα από αυτή την εμπειρία.

 

ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Μία ευκαιρία που δεν είναι πάνω στο αντικείμενο σπουδών σου, που είναι μικρότερης διάρκειας ή που δε σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, δεν παύει να είναι μία ευκαιρία. Σίγουρα δεν είναι αυτό που πρώτα είχες σχεδιάσει ή που ήθελες, αλλά είναι μία αρχή. Μία αρχή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά στον εαυτό σου, να γνωρίσεις άτομα και πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες. Να σκεφτείς την καθημερινότητα αλλιώς και, ίσως, να βρεις εσύ τι πραγματικά θέλεις. Είναι μία αρχή για να σε προετοιμάσει για το αύριο.

 

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΣΩ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

“Λέω να πάω του χρόνου”. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις, και μιλάω από προσωπική πείρα, είναι να πιστεύεις ότι οποιαδήποτε ευκαιρία σου έρχεται τώρα θα σου έρθει ξανά και στο μέλλον. Να πιστεύεις ότι θα είσαι στην ίδια θέση και στο μέλλον να δεχτείς τις ίδιες ευκαιρίες και καταλήγεις να αναβάλεις συνέχεια και συνέχεια κάτι που στην ουσία θα ήταν μία αξέχαστη και γεμάτη εμπειρία που θα σε βοηθούσε να αναπτυχθείς, αλλά και να προσφέρεις στην κοινωνία και στα άτομα γύρω σου.

 

“ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ”

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαιολογία, και μιλάω πάλι από προσωπική πείρα, από το “Δεν είμαι έτοιμος ακόμη”. Ποτέ δε θα είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε. Ποτέ δε θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα αισθανθείς έτοιμος ή έτοιμη να κάνεις κάτι αν δεν είσαι αποφασισμένος να το κάνεις. Αν δεν πάρεις την απόφαση να φύγεις από το “comfort zone” σου δε θα καταφέρεις να κάνεις κάτι για την κοινωνία γύρω σου και για τον ίδιο σου τον εαυτό ταυτόχρονα. Όταν ανοίγεις τα φτερά σου καταλαβαίνεις και πού θες να “πετάξεις”, τι μπορείς να κάνεις, και στην τελική τι είσαι γεννημένος να κάνεις.

 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ

Είναι μία λυπητερή, αλλά και ταυτόχρονα μαγική αλήθεια. Όταν δεν μπορείς να τα έχεις όλα τότε καταλαβαίνεις τι θέλεις πραγματικά. Όταν δεν μπορείς να τα έχεις όλα τότε καταλαβαίνεις τι είσαι διατεθειμένος να αφήσεις πίσω και να κάνεις για να αποκτήσεις αυτό που σε γεμίζει περισσότερο. Τότε μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και τι εσύ χρειάζεσαι μέσα στη ζωή σου.

 

Το να φοβάσαι να ζήσεις κάτι καινούργιο είναι λογικό και ανθρώπινο, αλλά το ίδιο είναι και το να προσπαθείς να αλλάξεις και να βελτιωθείς.

Προκάλεσε και ανέπτυξε τον εαυτό σου μέσα από τα προγράμματα μας.

Τόλμησε και ζήσε την εμπειρία: http://aiesec.gr/students/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *