Γιατί πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, το μόνο που χρειαζόταν κάποιος για να μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της αγοράς εργασίας ήταν να έχει ένα πτυχίο. Τα τελευταία χρόνια όμως όλοι έχουν καταφέρει να πάρουν ένα πτυχίο οπότε για να ξεχωρίσει κανείς χρειάζεται καλούς βαθμούς, μεταπτυχιακά και ότι άλλο μπορεί να κάνει για να ενισχύσει το πτυχίο του. Σιγά σιγά όμως βλέπουμε ότι με τον τρόπο που εξελίσσεται η αγορά εργασίας ακόμα και τα ενισχυμένα πτυχία δεν μπορούν να σε πάνε πολύ μπροστά.

Αυτό που ψάχνουν οι εργοδότες δεν είναι πια χαρτιά. Είναι άτομα με όρεξη για εργασία, με ιδέες, με επιχειρηματικό πνεύμα και δημιουργικότητα που μπορούν να δώσουν στην εταιρία τους την απαραίτητη ώθηση για να κάνει αυτό το βήμα που θα την ξεχωρίσει. Αυτά τα skills δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο και δεν πιστοποιούνται. Αναπτύσσονται μέσω της δραστηριότητας του ατόμου και γίνονται κομμάτι του εαυτού του και όχι κάδρο στο ράφι του.Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τάση προς την δημιουργικότητα και τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης οπότε προφανώς τους είναι πιο εύκολο να τα αναπτύξουν αλλά και πάλι, είναι χαρακτηριστικά επίκτητα. Αυτό τι σημαίνει; Όπως προείπα, το άτομο τα αναπτύσσει με την δραστηριότητά του. Και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι:Σε αντίθεση με τα πτυχία, που για να τα αποκτήσεις πρέπει να κάνεις επίπονη προσπάθεια που μάλλον θα διασκεδάσεις μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της, για να αναπτύξεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά πρέπει να ταξιδέψεις. Κι όμως, μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν σπουδάσει ή εργαστεί στο εξωτερικό έχουν πιο συνδυαστική σκέψη και μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και αδιέξοδα.

Πιο συγκεκριμένα, μια μελέτη με επικεφαλής τον William Maddux, αναπληρωτής καθηγητής της οργανωτικής συμπεριφοράς στο INSEAD, έδειξε ότι τα άτομα που σπούδασαν ή εργάστηκαν στο εξωτερικό ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα σε περίπλοκες καταστάσεις σε σύγκριση με έναν μέσο φοιτητή. “Οι άνθρωποι που έχουν διεθνή εμπειρία ή μπορούν να κατανοούν βαθιά και να ζουν με ευκολία σε περισσότερους από έναν πολιτισμούς , αποδίδουν καλύτερα στην επίλυση προβλημάτων και εμφανίζουν περισσότερη δημιουργικότητα. Παράλληλα , η ερεύνα δείχνει ότι τα άτομα που έχουν αυτή τη διεθνή εμπειρία είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις “.

Φυσικά αυτό ισχύει στην περίπτωση που το άτομο προσπαθεί να γνωρίσει την ξένη κουλτούρα και να ζήσει στον ρυθμό της. Αυτή η προσαρμογή στο ξένο περιβάλλον είναι που διευρύνει τους ορίζοντές του και τον κάνει δημιουργικό.Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά η ερώτηση που μάλλον προκύπτει είναι πως κανείς θα καταφέρει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να βρει μία δουλειά που του ταιριάζει και να είναι σίγουρος ότι θα έχει κάποια υποστήριξη για να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ο οργανισμός μας αποτελείται καθαρά από φο
ιτητές, επομένως πως θα μπορούσαμε να μην πιστεύουμε σε αυτούς; Για την ακρίβεια αυτό που πιστεύουμε είναι ότι οι φοιτητές μπορούν να φέρουν την αλλαγή που χρειαζόμαστε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζονται είναι ηγετικά χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα και όσο το δυνατόν περισσότερες ικανότητες και εμπειρία. Γι αυτό προσφέρουμε τα προγράμματά μας ανιδιοτελώς, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι για να φέρεις την αλλαγή.

 

global talent logo

 

Τι είναι αυτό που σου προσφέρουμε; Το πρόγραμμα Global Talent, το διεθνές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες και τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά μέσα από μία επαγγελματική εμπειρία πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό σε ένα διεθνές περιβάλλον ανάπτυξης

Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, πάνω στον τομέα τον σπουδών σου, για 6 έως 12 μήνες, με τον βασικό μισθό της χώρας που θα επισκεφτείς. Εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις την κατάλληλη θέση, θα σε προετοιμάσουμε πριν την πρακτική σου και θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί σου κατά τη διάρκεια του προγράμματος για ό,τι χρειαστείς. Ακόμα θα έχεις υποστήριξη από τον οργανισμό και στον τόπο υποδοχής σου.

Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ξέρουμε τι χρειάζεσαι και μπορούμε να σου το προσφέρουμε. Πάρε την απόφαση που θα σου αλλάξει την ζωή και όχι μόνο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *