Μια νέα γενιά Υπερηρώων

Πως είναι να είσαι 18 χρονών και γεμάτη όνειρα για την ζωή σου ? Πως είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο και να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι ? Πως είναι να σου λένε ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί είσαι γυναίκα ? Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν το κάθε ένα από τα δισεκατομμύρια άτομα στον πλανήτη έπαιρνε την αλλαγή στα χέρια του και έκανε το πρώτο βήμα προς κάτι νέο και διαφορετικό; Τότε κατάλαβα ότι εμείς επιλέγουμε αν θα αφήσουμε τον κόσμο να μας επηρεάσει ή αν εμείς θα κάνουμε το βήμα να επηρεασουμε τον κόσμο .

Είχα καιρό σχέση με την AIESEC σαν οργανισμό άλλα τότε κατάλαβα ότι μπορούσα να προσφέρω σε ένα θέμα που με ενδιέφερε τόσο πολύ, πρακτικά έχοντας ένα φανερό αντίκτυπο σε μια κοινωνία που το έχει ανάγκη . Έτσι ,  επέλεξα  καλοκαίρι του 2016 να πάω  Global Volunteer στο Μπατούμι της Γεωργίας σε ένα πρόγραμμα που λέγεται  Speaking Up for Women Rights ! 13 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες λοιπόν αναλάβαμε να κάνουμε παρουσιάσεις σε νέους της Γεωργίας σε μια ιδιαίτερα κλειστή και συντηρητική κοινωνία για την Ισότητα των 2 Φύλλων . ‘Όταν έφτασα εκεί ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για το βήμα που είχα πάρει σε μια τόσο νεαρή ηλικία ! Θα περνούσα 1 μίση μήνα από το καλοκαίρι μου κάνοντας κάτι που αγαπάω και πραγματικά θα άλλαζε τη ζωή κάποιων ανθρώπων !

Αρχικά , ναι είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις με άτομα που δεν έχει ξανά γνωρίσει  και να βρεις κοινό έδαφος μαζί τους και να μεταδωσεις όλα αυτά που θες αλλά είστε εκεί για τον ίδιο σκοπό , θέλετε να προσφέρετε το ίδιο αντίκτυπο . Καναδάς , Ουκρανία , Ιράν , Καζακστάν , Ρωσία , Δανία , Κίνα , Ισπανία , Γερμανία Σουηδία και Ελλάδα  όλοι μας τόσο διαφορετικοί σε εμπειρίες , υπόβαθρο , θρησκεία και πολλά ακόμα αλλά στο τέλος της ημέρας τα πράγματα που μας συνέδεσαν ήταν μεγαλύτερα από όλα αυτά .  Είχαμε όλοι το ίδιο πάθος και την ίδια φωτιά μέσα μας να αλλάξουμε αυτά που δε μας άρεσαν  στον κόσμο . Σαν νέοι νιώθαμε την ευθύνη για να δημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο όπου όλοι ανεξάρτητα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες . Ο καθένας είχε τις δικές του εμπειρίες να διηγηθεί που τον οδήγησαν εκεί … Το αγόρι από το Ιράν ένιωθα ότι οι αδερφές του δεν πρέπει να ζήσουν σε έναν κόσμο που τις περιορίζει , τα κορίτσια από την Κίνα ήθελαν να δουν μια κοινωνία όπου το ότι είσαι γυναίκα δεν μεταφράζετε με αδυναμία , όλοι μας θέλαμε την αλλαγή .

Είναι δύσκολο να επηρεάσεις  έτσι τα άτομα για πράγματα που είναι τόσο ριζωμένα στην κοινωνία τους αλλά εκεί έρχεται και η μεγάλη διαφορά και η ανάπτυξή . Συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά που νόμιζες για τον εαυτό σου δεν είναι αλήθεια . Έρχεσαι αντιμέτωπη με τους φόβους σου ,  με καθημερινές προκλήσεις που σε φοβηθούν να ανακαλύψεις και να χτίσεις μια νέα πτυχή του εαυτού σου και τα άτομα που έχεις μαζί σου είναι η καταλληλότερη συντροφιά για αυτό . Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μου έμαθα να είμαι πιο ανεξάρτητο άτομο και να μην επηρεάζομαι από  αρνητικές καταστάσεις . Να βάζω μπροστά τα θετικά μου χαρακτηριστικά και να αντιμετωπίζω όποια δυσκολία ερχόταν με αυτά . Έτσι κατάφερα κιόλας να αναπτυχθώ .

Γυρνώντας πίσω και μετά από τόσο καιρό νιώθω πολύ περήφανη για την επιλογή που έκανα .  Κυνήγησα όντως ένα όνειρο μου και σταμάτησα να μιλάω για το πώς χρειάζεται να αλλάξει ο κόσμος μας και έκανα κάτι .Γιατί η δύναμη να φέρουμε την αλλαγή κρύβεται μέσα μας !   Και τότε κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι Υπερήρωας . Υπερήρωας είναι το κάθε άτομο που προσπαθεί να κάνει κάτι για τον κόσμο χωρίς να περιμένει κάτι πίσω . Και δεν χρειάζεται να έχεις καμία υπερδύναμη για να το κάνεις αυτό . Μόνο θέληση . Μια νέα γενιά υπερηρώων γεννιέται λοιπόν …

Ioanna Ginitsopoulou

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *