fbpx

Καινούργιο εξάμηνο, καινούργιοι στόχοι με την AIESEC

Νιώθεις ότι δεν κάνεις τίποτα παραγωγικό με τον χρόνο σου; Νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι καινούργιο στη ζωή σου; Νιώθεις ότι έχεις τη ικανότητα να προσφέρεις στον κόσμο αλλά δεν γνωρίζεις πώς; Αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις ήταν ναι, τότε γιατί δεν μπαίνεις στην AIESEC; Τι είναι η AIESEC; Θα σου πω αμέσως!

Η AIESEC, λοιπόν, είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος νεανικός εθελοντικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από νέους για νέους 18 έως 30 ετών. Εδρεύεται σε πάνω από 160 χώρες και συνεργάζεται με τον ΟΗΕ με σκοπό την επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs). Αυτά σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο. Στην πραγματικότητα, η AIESEC είναι πολλά περισσότερα που, για να μπορέσει κανείς να τα αντιληφθεί, θα πρέπει να έχει περάσει από τον οργανισμό. 

Στην AIESEC ψάχνουμε άτομα 18-22 χρόνων με κέφι, μεράκι και προδιάθεση για αλλαγή. Θέλουμε άτομα με φρέσκιες ιδέες, δίψα για γνώση που αποζητούν προσωπική εξέλιξη, να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο, να θέλουν να νιώσουν το «ανήκειν» μεταξύ ομοίων και να αφήσουν τον θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Τα τελευταία χαρακτηριστικά μάλιστα είναι αυτά που επιδιώκουμε να αναπτύξουμε στα μέλη μας. 

  1. Ξεκινώντας με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μπορείς να βελτιώσεις τόσο τα soft ΄όσο και τα hard skills σου, δηλαδή τις δεξιότητες που αφορούν τόσο κοινωνικές και πνευματικές καταστάσεις όσο και τις τεχνικές δεξιότητες.
  1. Παράλληλα, η ανάπτυξη της ηγεσίας είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά που σπεύδουμε να αναπτύξουμε στα άτομά μας, καθώς θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα για την βελτίωση του κόσμου και την μείωση των παγκόσμιων προβλημάτων.
  1. Περαιτέρω, θα είσαι κομμάτι μια τοπικής -δηλαδή της επιτροπής στο πανεπιστήμιό σου-, θα ανήκεις και θα προσφέρεις, θα κερδίζεις σε συνεργασία με άλλους και θα εξελίσσεστε ταυτόχρονα. 

Μέσα σε αυτό κλίμα του «ανήκειν», μπορεί να φαίνεται ότι θα συναναστρέφεσαι μόνο με τα άτομα του πανεπιστημίου σου, όμως η AIESEC σε έχει καλυμμέν@!

Γίνονται πάρα πολλά δρώμενα μέσα στο χρόνο τα οποία φέρνουν σε επαφή άτομα από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Η AIESEC είναι παγκόσμιος οργανισμός και μας γνωρίζουν παντού, οπότε μπορείς να γνωρίσεις κόσμο από όλη τη γη, (και ως ένα εξτραδάκι να βελτιώσεις τα αγγλικά σου!) αλλά και να χρησιμοποιήσεις το πιστοποιητικό που σου δίνεται στο βιογραφικό σου.

Τέλος, θα μπορέσεις να συμβάλεις και συ με τον τρόπο σου. Η AIESEC μέσω εκατομμυρίων ανταλλαγών, ευκαιριών, σεμιναρίων, κτλ, κατορθώνει να δώσει αξέχαστες εμπειρίες που, κυριολεκτικά, αλλάζουν ζωές τόσο στους εθελοντές που πηγαίνουν σε ανταλλαγές όσο και στα ίδια τα μέλη της.

Είναι μεταξύ των πιο πολύτιμων, και δύσκολων να καταλάβεις, πραγμάτων που μπορεί να κερδίσει κάποιος από την AIESEC. Εγώ το συνειδητοποίησα όταν συνόδευσα για πρώτη φορά μια εθελόντρια από το αεροδρόμιο μέχρι το σπίτι που θα διέμενε. Μέχρι στιγμής εγώ απλώς ενε΄κρινα τους εθελοντές και τους βοηθούσα στην όλη διαδικασία μέχρι να έρθουν στη χωρα, δεν είχα καταλάβει τι σήμαινε αυτό, όμως. Όταν έφτασε στη χώρα μου ήρθε κεραμίδα και σκέφτηκα «βοήθησα όντως αυτό το άτομο να πραγματοποιήσει ένα όνειρό του» και ένιωθα ένα είδος χαράς που ποτέ ξανά μου δεν έχω ξανά νιώσει, συνειδητοποίησα τι σημαίνει αλτρουισμός. Έτσι, λοιπόν, αν θεωρείς ότι είσαι ένα άτομο που θέλει να δοκιμάσει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του σε ένα περιβάλλον, νέο, διασκεδαστικό, περιτριγυρισμένο από νέα άτομα με νέες ιδέες και δίψα για το καλύτερο τότε τι καθυστερείς; Μπες στην AIESEC! Κάνε μια επένδυση στο μέλλον σου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

#joinAIESEC https://aiesec.gr/join/

Ιορδάνης Κολημένος

Jordan Kolimenos

Jordan Kolimenos

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!