100mentors: Επαγγελματικός προσανατολισμός, έμπνευση και ηγετικότητα

Φτάνω στο πανεπιστήμιο. Μπαίνω βιβλιοθήκη. Στα χέρια ένα brochure μωβ. 100 mentors λέει: Α! Τι να είναι αυτό;! Είχα δει κι ένα βίντεο στο youtube. Λέει για μια πλατφόρμα που σε συμβουλεύουν άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις: δουλειά ή σπουδές. Μετά από μέρες βρίσκομαι σε μια εκδήλωση για μεταπτυχιακά. Να τοι οι 100mentors ξανά! Ομιλητής και ιδρυτής  ο Γιώργος Νικολετάκης. Δυναμικός και αποφασισμένος . Πρόθυμος να μου μιλήσει- είχα αρκετά να ρωτήσω. Είχα την περιέργεια να τον γνωρίσω από κοντά. Να τη η ευκαιρία! Είναι εκεί! Πλησιάζω και του ζητάω συνέντευξη. Εδώ είμαστε:

 

 -Πως γεννήθηκε η ιδέα για το 100mentors;

Η ιδέα γεννήθηκε από τις δικές μας ανάγκες στην ηλικία των 18-22 και κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις σημαντικές για το μέλλον μας στις οποίες οδηγηθήκαμε τυχαία, είτε επειδή συναντήσαμε κάποιο άνθρωπο και μας ενέπνευσε είτε γιατί μας το πρότεινε κάποιο φιλικό μας πρόσωπο ν’ ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακού. Υπάρχει όμως μία αναντιστοιχία μεταξύ της σπουδαιότητας των αποφάσεων αυτών και της ελλιπούς ενημέρωσης, της εμπειρίας του δικτύου και της ασφάλειας ότι έχει λάβει κάποιος την σωστή απόφαση. Έτσι επιλέξαμε να κάνουμε ένα εγχείρημα το οποίο κλείνει αυτήν την αναντιστοιχία. Η προεργασία της ιδέας έγινε στην Αμερική, την μορφοποιήσαμε στο Λονδίνο και λάβαμε την πρώτη χρηματοδότηση από έναν διαγωνισμό στο London Business School και το γραφείο Deloitte Institute of Innovation and Entrepreneurship στο Λονδίνο και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι.

 

-Πως επιλέγονται οι μέντορες;

Από στόμα σε στόμα μεταξύ μεντόρων ή κάνουμε εμείς οι ίδιοι το recruitment και είμαστε demand driven ανάλογα με τη ζήτηση. Δεύτερον, αναζητούμε τα προφίλ τους στο linked in. Πριν γίνει το matching, τεστάρουμε το μέντορα σε μία 10λεπτη συνέντευξη για να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του mentee. Οι περισσότεροι μέντορες πλέον έρχονται από συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες όπως είναι η Procter & Gamble η οποία φτιάχνει κοινότητα μεντόρων που εκπροσωπούν διαφορετικά career paths στην εταιρία και αυτό πραγματοποιείται με σχολεία, πανεπιστήμια και εταιρίες.

 

– Άρα κρατάμε ότι το linked in παίζει καίριο ρόλο και ότι οι mentees είναι είτε μαθητές στο μεταβατικό στάδιο σπουδών και φοιτητές στο μεταπτυχιακό είτε επαγγελματίες που επιθυμούν ν αλλάξουν καριέρα και που θέτουν τους νέους κλάδους στους οποίους ανοίγεστε.. Τι είναι όμως σημαντικό να γνωρίζει κάποιος πριν να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα;

Ακριβώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα -άνθρωποι που δουλεύουν σε engineering και θέλουν να στραφούν στο consultancy θα μιλήσουν με ανθρώπους με το ίδιο background και έχει ακολουθήσει αυτήν την αλλαγή καριέρας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι ότι το ίδιο ταξίδι μπορεί να το κάνει και μόνος του, αλλά εμείς τον βοηθούμε να το κάνει με περισσότερη ασφάλεια, ταχύτητα και πολύ πιο οικονομικά (σε πολλές περιπτώσεις πλέον δωρεάν μέσα από συμβεβλημένους φορείς). Δε δίνουμε τη συνταγή της επιτυχίας αλλά το εργαλείο που θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να μπει στην εταιρία ή σχολείο-στόχο του. Οπότε αν κάποιος ψαχτεί μεμονωμένα χωρίς τους συμβεβλημένους φορείς θα κληθεί να πληρώσει, εκτός αν ο μέντορας  δεν επιθυμεί να λάβει χρηματικό αντίτιμο. Σε περίπτωση μέντορα που ανήκει σε εταιρεία που συνεργαζόμαστε, η εταιρεία μας πληρώνει. Αλλά και στο δημόσιο πανεπιστήμιο (μέχρι στιγμή το πανεπιστήμιο Πειραιά) το δίνει δωρεάν στους φοιτητές που έχουν ενστερνιστεί την ιδέα πολύ θερμά και άλλωστε αυτό κρύβει και το όραμα της εταιρίας μας.

 

 

 

-Νεανική Επιχειρηματικότητα. Αποτελεί την πλέον λύση για διέξοδο από την κρίση;

Θεωρώ ότι αυτό που μας λείπει είναι η κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, δεν έρχεται σε ενέσιμη μορφή αλλά πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και ξεκινά από μικρή ηλικία. Τίθεται λοιπόν θέμα αλλαγής νοοτροπίας στην εκπαίδευση και θα πρέπει ν΄ αναιρεθούν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα της αποστήθισης, του φόβου και της ανάλειψης ρίσκου και αποτυχίας.  Το εκπαιδευτικό σύστημα δε σε μαθαίνει να αποτυγχάνεις και να μαθαίνεις από αυτό. Σε δεύτερο στάδιο αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι οι φορολογικοί συντελεστές και πράγματα σε τεχνικό επίπεδο για την καινοτομία.

 

-Ρίσκο. Πόσο αναγκαίο είναι να ρισκάρει κάποιος για να πετύχει;

‘Όπως προαναφέρθηκε η αποτυχία θα σε βοηθήσει να μάθεις. Στην Ελλάδα αν αποτύχεις μία φορά έχεις στιγματιστεί και αυτό αποτυπώνεται και θεσμικά. Όπως έτσι και οι 100mentors, δεν εγγυόμαστε ότι η συνεδρία ‘θα πετύχει’ αλλά θα έχεις όλα τα δυνατά ανοίγματα  για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

 

-Λέγεται ότι οι εργοδότες ψάχνουν άτομα με ηγετικά χαρακτηριστικά. Πως αντιλαμβάνεσαι τα ηγετικά χαρακτηριστικά και πως μπορεί ένας νέος να τα αναπτύξει;

Ηγέτης δεν είναι αυτός που βγαίνει σ’ ένα μπαλκόνι και μαγεύει τα πλήθη. Ο σύγχρονος ηγέτης ξέρει να συνεργάζεται και να συνθέτει τους συνεργάτες του με το να μοιράζεται τα δυνατά του σημεία. Να κάνει πίσω όταν ο άλλος είναι καλύτερος από αυτόν σε κάτι , και ν’ ακούει κατά βάση αυτά που έχουν να του πουν.

 

-Πως μπορεί να βοηθήσει ένας οργανισμός σαν την AIESEC;

Καταρχήν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο Manveer Grewar από την AIESEC International και με το που πέρασε συνέντευξη, συνεργαστήκαμε μαζί του και βοήθησε την εταιρία ν’αλλάξει στο έπακρο με τις ικανότητες του. Έτσι φαίνεται και στην πράξη πλέον ότι η AIESEC είναι ένας οργανισμός που δίνει στο κάθε νέο τα ηγετικά χαρακτηριστικά  λόγω της δομής του, αφού επιτρέπει το άνοιγμα στο διαφορετικό. Προσωπικά, έχω δει άτομα της AIESEC που ξέρουν να συνεργάζονται, που κατανοούν αυτόν που έχουν δίπλα τους κι εξελίσσονται. Δηλώνω περήφανος δηλαδή που έστω και για μικρό διάστημα κατάφερα κι εγώ ο ίδιος να εμπλακώ σ’ έναν τέτοιο οργανισμό.

 

-Αν μπορούσες να δώσεις μία συμβουλή στους νέους ποια θα ήταν αυτή;

Να είσαι  ανοιχτός και διαθέσιμος σε αυτό που σου φαίνεται αυτή τη στιγμή ξένο γιατί αύριο θα κληθείς να το κατανοήσεις. Όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες προέρχονται από την διάγνωση τους. Ταξιδέψτε, μπείτε σε οργανισμούς σαν την AIESEC , σε startups και μην κλειστείτε σε συμβατικά πλαίσια.

 

Αυτό ήταν κι εγώ μένω με την εξής εντύπωση: Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για τους 100mentors –και δεν είναι το 1ο του πετυχημένο project- και θα φτάσει εκεί που θέλει. Εμείς; Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Γεωργία Πετρίδου

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *