AIESEC ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Οκτωβρίου 2017

 

 

 

 


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2017

 

Ενημέρωση της AIESEC Ελλάδος για το επεισόδιο βίας που έλαβε χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ), την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 σε εκδήλωση του οργανισμού.

 

Τα γεγονότα

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η AIESEC του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  επρόκειτο να διοργανώσει σε αίθουσα του Πανεπιστημίου την εκδήλωση “Youth Leadership Movement Event” με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το έργο της, ώστε να γίνει κατανοητή η πολυετής προσφορά της στην κοινωνία και στους νέους της χώρας. Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν φοιτητές, γονείς, συνεργάτες, μέλη και συμμετέχοντες στα προγράμματα του οργανισμού, περίπου δηλαδή 300 άτομα.

Περί τις 10π.μ. εισήλθαν στον χώρο της αίθουσας του ΟΠΑ 20-30 άτομα κρατώντας πανό και κράνη, απαιτώντας από τους διοργανωτές και προσκεκλημένους να αποχωρήσουμε γιατί όπως είπαν, “η εκδήλωση ακυρώνεται”. Μας είπαν πως δεν θα πειράξουν κανέναν και να πάρουμε τα πράγματά μας για να μην τα σπάσουν. Αμέσως όμως, ξεκίνησαν να βάφουν τους τοίχους του ΟΠΑ με συνθήματα κατά της AIESEC και της κοινωνικής προσφοράς καθώς και να εξυβρίζουν φοιτητές. Δύο συνεργάτες της AIESEC, ένας εκ των οποίων ΑΜΕΑ και ο άλλος απόφοιτος του ΟΠΑ, προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, έπεσαν θύματα σωματικής βίας. Θύμα σωματικής βίας έπεσε και μια 20χρονη φοιτήτρια του ΟΠΑ, μέλος της AIESEC. Αξιολογώντας την κατάσταση, αποφασίσαμε να εκκενώσουμε τον χώρο άμεσα και να αναβάλουμε την εκδήλωση. Κύριο μέλημά μας ήταν και είναι η σωματική ακεραιότητα των συνεργατών, φοιτητών και προσκεκλημένων μας καθώς και ο σεβασμός στο Πανεπιστήμιο που μας στηρίζει εμπράκτως εδώ και 61 χρόνια.

 

Η θέση της AIESEC

Η AIESEC Ελλάδος σέβεται κάθε διαφορετική άποψη σχετικά με τον εθελοντισμό και τον οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας που έχει σαν σκοπό να επιβάλει μία συγκεκριμένη άποψη και να απειλήσει, η οποία λαμβάνει ειδικά χώρα εντός των Πανεπιστημίων. Ως AIESEC στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησαν οι ιδρυτές του οργανισμού στην Ελλάδα πριν 61 χρόνια και που συνεχίζεται αδιάκοπα πλέον σε 9 Πανεπιστήμια στην χώρα με την σημαντική υποστήριξη των Διοικήσεών τους. Μέσα από τα προγράμματά μας και τους 18.000 alumni μας, αποφοίτους των Πανεπιστημίων της χώρας, θα συνεχίσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και  να δημιουργούμε αξία για την ελληνική κοινωνία και την παγκόσμια κοινότητα.

 

Το έργο μας

Η ΑΙΕSEC είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική, μη κομματική ένωση στον κόσμο που διοικείται από φοιτητές. Αποτελεί σύμβουλο του οικονομικού και κοινωνικού συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών και είναι αναγνωρισμένη από την Unesco. Από την ίδρυσή της (μετά το τέλος του β Παγκοσμίου Πολέμου), έχει σαν όραμα την επίτευξη της Ειρήνης και την μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Έχοντας σήμερα δράση σε 125 χώρες σε όλο τον κόσμο και παρουσία σε 2.400 Πανεπιστήμια, αγωνίζεται καθημερινά για την ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών των νέων. Η AIESEC επιλέγει να φέρει εις πέρας το όραμά της μέσα από εθελοντικά  προγράμματα και αμειβόμενες πρακτικές ασκήσεις στο εξωτερικό. Τα τελευταία 3 χρόνια μόνο η AIESEC Ελλάδος, μέσω των προγραμμάτων της, έχει προσφέρει σε 700 Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να εργαστούν στο εξωτερικό, είτε εθελοντικά για κάποιο κοινωφελή σκοπό είτε ως αμοιβόμενη πρακτική άσκηση.

Η AIESEC Ελλάδος

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Την περασμένη Τετάρτη οργανώθηκε στην ΑΣΟΕΕ η εκδήλωση της AIESEC «Youth Leadership Movement Event». Προσκεκλημένοι ήταν περίπου 300 άνθρωποι. Περίπου στις 10:00 μπήκαν στην αίθουσα 20-30 άτομα, κρατώντας πανό και κράνη. Απαίτησαν από τους διοργανωτές και τους προσκεκλημένους να φύγουν. «Η εκδήλωση ακυρώνεται», είπαν, αναφέρει η εταιρία. «Μας είπαν πως δεν θα πειράξουν κανέναν και να πάρουμε τα πράγματά μας για να μην τα σπάσουν. Αμέσως όμως, ξεκίνησαν να βάφουν τους τοίχους του ΟΠΑ με συνθήματα κατά της AIESEC και της κοινωνικής προσφοράς καθώς και να εξυβρίζουν φοιτητές. Δύο συνεργάτες της AIESEC, ένας εκ των οποίων ΑμΕΑ και ο άλλος απόφοιτος του ΟΠΑ, προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, έπεσαν θύματα σωματικής βίας. Θύμα σωματικής βίας έπεσε και μια 20χρονη φοιτήτρια του ΟΠΑ, μέλος της AIESEC», τονίζεται στην ανακοίνωση (Όλο το κείμενο, εδώ). […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *