Yποτροφίες για το Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Yποτροφίες για το Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

H προθεσμία πέρασε

Αλλά μη χάνεις το θάρρος σου. Αν είσαι 18 με 30, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μπες στο Opportunities Portal, κάνε αίτηση σε προγράμματα και ετοιμάσου να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι.

Είσαι φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και θες να συμμετέχεις στο πρόγραμμα Global Citizen αυτό το καλοκαίρι;

Η AIESEC σε συνεργασία με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) ανοίγει συγκεκριμένες θέσεις για καλοκαιρινή περίοδο, στις οποίες θα δοθούν υποτροφίες στη μορφή μεταφορικών εξόδων (εισιτήρια αεροπορικά ή άλλων μεταφορικών μέσων).

Η υποτροφία δεν καλύπτει την συμμετοχή στο πρόγραμμα που είναι 130 ευρώ και συμπεριλαμβάνει:

 • H διαμονή στην χώρα υποδοχής.
 • Ειδική προετοιμασία ανάλογα με τη χώρα προορισμού και 24ωρη υποστήριξη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, από τον εξειδικευμένο εθνικό συνεργάτη μας International SOS.
 • Σεμινάρια προετοιμασίας ανάλογα με τη θεματική που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.
 • Υποστήριξη και καθοδήγηση πριν και κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής από την ομάδα του Global Citizen.
 • Ειδικές δραστηριότητες από την AIESEC με στόχο την ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών του συμμετέχοντα.

Τι είναι το Global Citizen;

Το Global Citizen είναι μια έντονη διαπολιτισμική εθελοντική εμπειρία στο εξωτερικό που σου δίνει την ευκαιρία να διεκπεραιώσεις projects που έχουν αντίκτυπο σε κοινωνικά ζητήματα. Στη διάρκεια 6 με 8 εβδομάδων έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με τοπικούς φορείς και να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα αναπτύσσοντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, ώστε να τους βοηθήσεις να αναπτύξουν ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία τους. Μάθε περισσότερα για το Global Citizen 

Ποια προγράμματα καλύπτει η υποτροφία;

Σερβία – International Kindergarten : Ο συμμετέχων καλείται να διδάξει παιδιά (ηλικίας 5-7) σχετικά με τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας του, να συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες του νηπιαγωγείου και να συμβάλει στη δημιουργία του προγράμματος του νηπιαγωγείου μαζί με τους υπευθύνους.
Ημερομηνία έναρξης: 15 Ιουλίου – 20 Αυγούστου

Σερβία – Enter your Future: Το Enter Your Future είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου. Ο στόχος του προγράμματος είναι να γνωστοποιήσει στους μαθητές θέματα εκπαίδευσης μέσα από σεμινάρια τα οποία ο εθελοντής οργανώνει με τη βοήθεια κάποιου υπευθύνου του ίδιου του σχολείου. Ο συμμετέχον καλείται να διδάξει Ελληνικά σε Σέρβους μαθητές και να παρουσιάσει την κουλτούρα του αντιπροσωπεύοντας την χώρα του.
Ημερομηνία έναρξης: 15 Ιουνίου – 15 Αυγούστου

Ρουμανία – GROW: Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Scoala de Valori (Σχολείο Αξιών) σε συνεργασία με την AIESEC και απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου ή λυκείου στη Ρουμανία (ηλικίας 14-18). Το πρόγραμμα τους προσφέρει ένα επαγγελματικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπληρώνει το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα. Το GROW στοχεύει στο να προσφέρει στους μαθητές μια νέα προοπτική στην εκπαίδευση και να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους εκτός του περιβάλλοντος της παραδοσιακής τάξης.
Ημερομηνία έναρξης: 15 Ιουνίου– 14 Αυγούστου

Τουρκία – TEGV: Βοήθησε παιδιά και έφηβους να εξοπλιστούν κατάλληλα μέσα από νέες εμπειρίες και γνώσεις. Διδάσκοντας Αγγλικά ο στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης που θα προσφέρει πολλά παραπάνω από τις βασικές γνώσεις Αγγλικών. Ο TEGV είναι ένας μεγάλος ΜΚΟ που ασχολείται με την εκπαίδευση και τις εναλλακτικές μεθόδους μάθησης για τους μαθητές της Τουρκίας.
Ημερομηνία έναρξης: 20 Ιουνίου– 1η Αυγούστου

Ιταλία – Cultural Summer: Ο συμμετέχοντας θα απασχολείτε σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ή summer schools σε ΜΚΟ, διδάσκοντας βασικού επιπέδου Αγγλικά και παρουσιάζοντας την κουλτούρα του. Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά θα οικειοποιηθούν με την διαπολιτισμικότητα αφού ο συμμετέχον μαζί με την ομάδα του θα πρέπει να παρουσιάσει εντός των άλλων την κουλτούρα του και τις συνήθειες της χώρας του. Τα δια δραστικά αυτά workshops θα προετοιμάζονται από τον συμμετέχοντα και την ομάδα του και θα υπάρχει βοήθεια και καθοδήγηση από την AIESEC της Ιταλίας.
Ημερομηνία έναρξης: 24 Ιουνίου– 20 Αυγούστου

Κριτήρια επιλογής φοιτητών

Η επιλογή των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια , εντούτοις η τελική έγκριση γίνεται από την επιστημονική υπεύθυνο του προγράμματος, την κυρία Τατιανή Ραπατζίκου:

 • Οικονομική κατάσταση (χρησιμοποιούνται τα ίδια κριτήρια που θέτει και η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ για τη Σίτιση)
 • Φιλοσοφία εθελοντισμού
 • Συνέντευξη
 • Μ.Ο και αναλυτική βαθμολογία
 • Βιογραφικό

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι στις 4/6/2016 και ακολουθεί η διαδικασία επιλογής.

Τα δικαιολογητικά να σταλθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maria.nikolaou@aiesec.net

Σημαντικές πληροφορίες

 • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, απαιτείται να επιμεληθούν οι ίδιοι για την προσωπική ασφάλιση υγείας τους.
 • Παρέχεται σχετική ενημέρωση και από τα μέλη του οργανισμού.
 • Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι άκρος εμπιστευτικές και θα επεξεργαστούν μόνο από την υπεύθυνη Global Citizen Μαρία Νικολάου και την επιστημονική υπεύθυνη κυρία Τατιανή Ραπατζίκου, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας για τη διαδικασία επιλογής.
 • Για απορίες απευθυνθείτε στην Μαρία Νικολάου (maria.nikolaou@aiesec.net) ή στο τηλέφωνο 6944690572.

Διάβασε ολόκληρη την προκήρυξη
Προκήρυξη-Υποτροφίας-ΕΛΚΕ.pdf (373 downloads)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *