Δρώντας & Αντιδρώντας

Προβλήματα. Αστάθεια. Κρίση.

Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται συνειρμικά στο μυαλό κάποιου, όταν ακούει την λέξη Ελλάδα. Μια κοινωνία, που “κραυγάζει” για αλληλεγγύη. Μια κοινωνία, που χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ τους νέους που την απαρτίζουν (αν θέλει να επιζήσει). Και η ερώτησή μου, είναι η εξής: «Σε μια κοινωνία δυσανεξίας, ποιος ο ρόλος μας;»

Για να προοδεύσει μια κοινωνία, χρειάζεται η αλληλοβοήθεια & συμπαράστασηστους συνανθρώπους της. Στους συνανθρώπους της. Δηλαδή, σε ανθρώπους που ζουν στην ίδια κοινωνία. Είτε είναι παιδιά, είτε είναι νέοι, είτε είναι γέροι. Είτε μένουν σε σπίτια, είτε σε σκηνές, είτε σε πεζοδρόμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είτε λαμβάνει χώρα τώρα, είτε έλαβε πριν τρία χρόνια, είτε θα λάβει σε πέντε. Είναι όμως, δικιά μου ευθύνη να βοηθήσω και να υποστηρίξω, την κοινωνία μου ή ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό;

Όλα ξεκινούν από εμένα. Από εμένα και τις αποφάσεις μου. Από το αν επιλέξω να κάνω την διαφορά (ακόμα και να μιλήσω με τους φίλους μου για πράγματα που με ενοχλούν), από το αν με ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν όλη την υφήλιο – όπως κοινωνικοοικονομική κρίση – και από το αν εν τέλει λάβω κάποια δράση. Είναι επιλογή μου να πετύχω τους στόχους μου. Είναι επιλογή μου να είμαι πολίτης του κόσμου και να συνεισφέρω στο περιβάλλον μου. Είναι επιλογή μου να δρω. Ή να μην δρω. Αλλά ξέρω ότι, κάθε φορά που δρω, υπάρχουν συνέπειες, για εμένα ή τον κύκλο μου.

Δρω, σημαίνει να μπορώ να μιλήσω για όσα με απασχολούν. Δρω, σημαίνει να μπορώ να βοηθήσω και να ταξιδέψω σε άλλες κοινωνίες, αναπτύσσοντας εμένα. Δρω, σημαίνει να πάρω την πρωτοβουλία και να καταλάβω πως κάθετι στην ζωή μου, εξαρτάται από εμένα! Γιατί μέρος του αντίκτυπου στην παγκόσμια & τοπική κοινωνία, είμαι και εγώ ο ίδιος! Γιατί θέλω να δρω. Γιατί νοιάζομαι για το «εμείς».

Λύσεις. Αποφασιστικότητα. Αλληλεγγύη.

Γιατί σε μια κοινωνία δυσανεξίας, αυτός δεν είναι ο ρόλος μας;

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *