Ένα τριαντάφυλλο σε κάθε γυναίκα.

Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο μπορεί να συμβολίζει πολλά, την αγάπη, την ενότητα, το θυμό, την ορμή, το πάθος. Στις 8 Μαρτίου όμως πήρε έναν άλλον συμβολισμό. Κάθε τριαντάφυλλο ήταν και ένα ευχαριστώ σε κάθε γυναίκα, ένα δώρο για να θυμίσουμε σε όλους πόσο όμορφο είναι το να είσαι γυναίκα.

Ημέρα της γυναίκας, γιορτάζουμε την ύπαρξη του ατόμου, γένους θηλυκού. Η ημέρα που οι όροι, ισότητα φύλων και θέση γυναίκας στην κοινωνία γίνονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

Η AIESEC στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποφάσισε να δείξει στον κόσμο μια άλλη μεριά της πραγματικότητας μιας γυναίκας, να βάλει τους φοιτητές να αναρωτηθούν αν τελικά υπάρχει πραγματική ισότητα των φύλων. Στις 8 Μαρτίου θα βρίσκατε εθελοντές του οργανισμού μαζί με ΜΚΟ κατά της κακοποίησης των γυναικών (Καταφύγιο της Γυναίκας, Αντιγόνη, Unesco for Woman) να μοιράζουν τριαντάφυλλα που έχουν φέρει οι ίδιοι οι εθελοντές ή που δόθηκαν ως χορηγία από ανθοπωλεία της πόλης μας, σε γυναίκες στον χώρο του Πανεπιστημίου. Κάτι σαν υπενθύμιση ότι κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ότι δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή αν είσαι γυναίκα αλλά αν είσαι άνθρωπος, κάτι που για μας φαίνεται αυτονόητο αλλά για άλλους, είναι πρωτόγνωρο.

IMG_6189

Σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα υπάρχει έντονη ανισότητα των δύο φύλων. Μερικά απτά παραδείγματα είναι ότι οι γυναίκες αποτελούν πάνω από τα 2/3 των αναλφάβητων του πληθυσμού, 35% είναι το ποσοστό των γυναικών σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία και 1.920.000 ο εκτιμώμενος αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι θύματα σωματεμπορίας.

Με αυτή την αφορμή η AIESEC δημιούργησε projects όπου καταπολεμούν αυτήν την πραγματικότητα. Εθελοντές αυτό το καλοκαίρι, μέσα από το Global Citizen μπορούν να δράσουν σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Αζερμπαϊτζάν, ενάντια της κακοποίησης των γυναικών και να παλέψουν για την ισότητα άντρα και γυναίκας. Μέσα από αυτά τα projects η AIESEC θέλει να συμβάλει στο χτίσιμο ενός κόσμου όπου κάθε γυναίκα έχει ίσα δικαιώματα στην μόρφωση, στην εργασία, στην επιτυχία και σε πολλά ακόμα με έναν άντρα.

Ας οραματιστούμε και ας χτίσουμε έναν κόσμο όπου η μόνη ανισότητα θα γίνεται στην μέρα της γυναίκας όπου στις γυναίκες δορίζονται τριαντάφυλλα, καθώς την ημέρα του άντρα, οι άντρες μάλλον μένουν με άδεια χέρια.

IMG_6196

Ενδεικτικά προγράμματα με θέμα την ισότητα των φύλων

Αίγυπτος: https://opportunities.aiesec.org/opportunity/728284

Αζερμπαϊτζάν: https://opportunities.aiesec.org/opportunity/729903

Λίβανοςhttps://opportunities.aiesec.org/opportunity/710440

Αν θες να ψάξεις ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σχετικά με το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών δες εδώ!

 

Ευχαριστούμε τα εξής ανθοπωλεία για την ευγενική χορηγία

Στάγκος άνθη φυτά

Κήπος των Αγγέλων

Μάρκος

Κήπος Καλού

Σύλλης Μανώλης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *