Γνωριμία με τους υπεύθυνους της συντακτικής ομάδας του blog της AIESEC στην Ελλάδα || Άλεξ Παπαναστασίου

Το όνομα μου είναι Άλεξ, είμαι 20 χρονών και φέτος ξεκινάω τον τρίτο μου χρόνο ως σπουδαστής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς . Γέννημα θρέμμα Αθηναίος από το περήφανο χωριό του Αμαρουσίου.  Όσον αφορά το τι μου αρέσει να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο η λίστα είναι τεράστια και να σας πω την αλήθεια ούτε εγώ βγάζω άκρη.  Ξεκινάει με πιο κλασσικά όπως το να βγαίνω με τους φίλους μου , να ακούω μουσική και να παίζω κιθάρα , συνεχίζει με τις ατελείωτες ώρες που περνάω να διαβάζω βιβλία στο κινητό μου (γιατί μας χτύπησε η κρίση ,πάλι καλά που υπάρχουν torrent) και τελειώνει στο να γυρίζω σε κάθε Dubstep/DnB/Psy party που παίζει στην πόλη.  Α κάνω και Box . Είδατε δεν βγαίνει άκρη….

Τώρα στην απόφασή μου να εντάξω το blogging στην μακρά λίστα των δραστηριοτήτων μου ,με οδήγησε αφενός η αγάπη μου για το γράψιμο και αφετέρου η προοπτική του να δώσω έστω και λίγο food for thought σε τόσους πολλούς νέους μου φαίνεται ακαταμάχητη. Θα μου πείτε τι κάνω εγώ στην AIESEC? Η αλήθεια είναι πως από την αρχή των σπουδών μου ένιωθα την ανάγκη για μία εμπειρία που να μου δώσει την δυνατότητα να δω πως είναι να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα και να δουλεύετε μαζί για έναν κοινό σκοπό ,μία εμπειρία που η αλήθεια είναι δεν προσφέρεται στις σχολές μας. Και η AIESEC μου έδωσε αυτήν την δυνατότητα και μέσω αυτής της εμπειρίας έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου , και άλλαξε η οπτική που βλέπω τον κόσμο.  Και χρειαζόμαστε μία αλλαγή οπτικής γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει και εμείς τείνουμε να μένουμε κολλημένοι πίσω , ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της επαγγελματικής μας πορείας. Η σημερινή πραγματικότητα απαιτεί από εμάς να αναθεωρήσουμε πολλές θέσεις μας και να την αντιμετωπίσουμε με άλλη οπτική , χαράζοντας την πορεία μας μόνοι μας. Και αυτά ακριβώς τα θέματα θα συζητήσουμε σε αυτή την στήλη , κάτω από τον τίτλο του Υouth Entrepreneurship .

Οπότε ετοιμαστείτε για μπόλικες συνεντεύξεις , ιστορίες επιτυχίας (αλλά και αποτυχιών επειδή από τα λάθη μας μαθαίνουμε ) , συμβουλές , νέα και διάφορα άλλα , από παιδιά σαν και εμάς που τόλμησαν και χάραξαν τον δικό τους δρόμο εκεί έξω ξεκινώντας από το μηδέν .Και όλα αυτά με σκοπό να ενημερωθεί ο νέος κόσμος και να μην φοβάται να δοκιμάσει να σταθεί στα δικά του πόδια.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *