Γνωριμία με τους υπεύθυνους της συντακτικής ομάδας του blog της AIESEC στην Ελλάδα || Αλεξάνδρα Νικοπούλου

Το όνομα μου είναι Αλεξάνδρα και είμαι 21 χρονών και κάτι μηνών. Εδώ και 3 ακριβώς χρόνια σπουδάζω στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μου αρέσει να βλέπω σειρές ατελείωτες ώρες την ημέρα, να γράφω, να βγαίνω με τους φίλους μου και να ανακαλύπτω νέα μέρη. Η φοιτητική μου ζωή, λοιπόν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρόμοια με χιλιάδων άλλων φοιτητών, τυπική έως και ανιαρή. Όλα αυτά, όμως, πριν μπει στη ζωή μου η AIESEC.

Εφόσον ήδη διαβάζετε το άρθρο μου πιθανώς να γνωρίζετε τι είναι η AIESEC. Εγώ, ωστόσο θα επαναλάβω κάποια πράγματα, κυρίως για να εκφράσω τι είναι ο οργανισμός για μένα. Η AIESEC, λοιπόν, είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει όλους τους νέους του κόσμου προκειμένου να επιδιώξουν την αλλαγή στην κοινωνία τους και την εκπλήρωση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Η απόφαση μου να γίνω μέλος στον οργανισμό κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μου στο Πανεπιστήμιο άλλαξε πραγματικά τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα γύρω μου, τους στόχους που θέτω στη ζωή μου, αλλά και εμένα τη ίδια. Μετά από δυόμιση χρόνια έχω ζήσει πολλές ξεχωριστές εμπειρίες, έχω δοκιμάσει τα όρια μου και έχω επαναπροσδιορίσει τον ορισμό μου για το τι είναι αδύνατο και τι όχι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω στην ομάδα του blog της AIESEC. Ήθελα κι άλλοι νέοι άνθρωποι να εμπνευστούν από τις δικές μας ιστορίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους μέσα ή έξω από τον οργανισμό. Ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι στην Ελλάδα της κρίσης και την εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε αναταραχή ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, που προσπαθούν να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι προκειμένου να βελτιώσουν την κοινωνία τους. Ακριβώς για αυτό το λόγο επέλεξα να ασχοληθώ και με τον τομέα της εκπαίδευσης. Για μένα η εκπαίδευση είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας, διαπλάθει τους νέους και τους μαθαίνει να σκέφτονται, να δημιουργούν τα όνειρά τους και να κυνηγούν τους στόχους τους. Σήμερα, η εκπαιδευτική διαδικασία, όμως δεν εκπληρώνει αυτούς τους σκοπούς. Η σύνδεση μεταξύ παιδείας και αγοράς εργασίας είναι ελλιπής και οι νέοι δεν αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μια πεσιμιστική ματιά. Αντιθέτως. Μέσα από αυτό το blog οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης, να προβληματιστούν σχετικά με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην πορεία των σπουδών τους και να ενημερωθούν σχετικά με το τι δράσεις μπορούν να κάνουν οι ίδιοι ώστε να ξεπεράσουν το κενό μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Ελπίζω, λοιπόν, να μας ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και θα μας προετοιμάζει για τη νέα πραγματικότητα στην οποία ζούμε.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *