Γνωριμία με τους υπεύθυνους της συντακτικής ομάδας του blog της AIESEC στην Ελλάδα || Αθηνά Γεωργοπούλου

Γεια σας! Είμαι η Αθηνά, σπουδάζω στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είμαι η υπεύθυνη για το blog της AIESEC στην Ελλάδα . Στα ενδιαφέροντα μου συμπεριλαμβάνονται η ιστορία, το θέατρο, το διάβασμα και φυσικά μου αρέσει πολύ να γράφω!

Μετά από δύο χρόνια ως μέλος της AIESEC, λοιπόν αποφάσισα να συνδυάσω δυο μεγάλες μου αγάπες, την AIESEC και το γράψιμο μέσα από τη συμμετοχή μου στο blog αυτό! Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα blog που θα ανανεώνεται σε συχνή βάση και θα περιλαμβάνει θέματα σχετικά με όσα αφορούν, ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τους νέους. Θέλουμε να ακουστούν οι απόψεις, οι ιδέες και οι προβληματισμοί των νέων, να δοθούν λύσεις και κίνητρα για αλλαγή όπου χρειάζονται και φυσικά να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους αναγνώστες μας. Θα διαβάσετε άρθρα, συνεντεύξεις με ανθρώπους από διάφορους χώρους που έχουν να μας προτείνουν κάτι, να μας κινητοποιήσουν να κάνουμε κάτι διαφορετικό για εμάς, για τους γύρω μας και  για την κοινωνία μας αλλά ακόμα θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για διάφορες ευκαιρίες στον εκπαιδευτικό κι επιχειρηματικό χώρο.

Οι θεματικοί κύκλοι που θα συναντήσετε στο blog μας είναι 3: Εκπαίδευση, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Κοινωνικά Θέματα. Γιατί επιλέξαμε αυτές τις θεματικές; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του κινήματος Youth Speak από την AIESEC σε 125 χώρες, αυτά είναι τα 3 θέματα που απασχολούν περισσότερο τους νέους σήμερα και θεωρούνται πιο κρίσιμα. Έτσι, έχουμε δημιουργήσει ομάδες η καθεμία από τις οποίες θα γράφει για μια από αυτές τις θεματικές με στόχο να προβληματίσει, να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει.

 

Σε προσκαλούμε λοιπόν, να διαβάσεις, να σκεφτείς, να προβληματιστείς και να μοιραστείς τις απόψεις σου μαζί μας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί η φωνή των νέων!

 

Αυτά από μένα προς το παρόν!

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *