Γνωριμία με τους υπεύθυνους της συντακτικής ομάδας του blog της AIESEC στην Ελλάδα || Εριέττα Μπέκα

Γεια σας , το όνομά μου είναι Εριέττα είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.  Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να βλέπω και να αναλύω μέχρι τέρμα ταινίες, να διαβάζω και να γράφω, καθώς και να βγαίνω με τους φίλους μου.

Έχοντας ήδη ένα χρόνο στην AIESEC, αποφάσισα να συμμετάσχω στην ομάδα του blog της AIESEC Greece επειδή πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν όλο και περισσότεροι νέοι για τον οργανισμό μας, το όραμά του και το σημαντικό αντίκτυπο που προσφέρει καθημερινά στην κοινωνία.  Φοιτητές θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το τι θα μπορούσαν να κερδίσουν οι ίδιοι από τον οργανισμό και τα προγράμματά, τις εμπειρίες άλλων νέων, τις εξελίξεις στον κόσμο, καθώς και πως συνδέεται η AIESEC με την καθημερινότητά μας, το εξωτερικό περιβάλλον το μέλλον μας και την επαγγελματική μας ζωή.

Θα με συναντάτε στη θεματική “social issues”. Αυτό γιατί ανέκαθεν με προβλημάτιζε τι συμβαίνει γύρω μου. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος που έγινα μέλος στην AIESEC, για να συνεισφέρω στην κοινωνία και να παρακινήσω και άλλους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν. Άργησα να μάθω για τον οργανισμό, επιδίωκα να κάνω κάτι αλλά δεν ήξερα τι! Θα ήθελα να γνώριζα νωρίτερα για την AIESEC, γιατί η AIESEC με άλλαξε και με ταυτόχρονα με βοήθησε να αλλάξω ζωές. Καθημερινά ζω σ’ αυτόν τον οργανισμό στιγμές που δεν θα τις ξεχάσω! Ξέρω ότι έχω ένα σκοπό! Αν δεν είχα πάρει την απόφαση να γίνω μέλος, τίποτα δεν θα είχε αλλάξει σε εμένα και γύρω μου! Θεωρώ ότι οτιδήποτε διαδραματίζεται «δίπλα» μας συνδέεται με εμάς και ξεκινά από εμάς.  Ζούμε σε μία σύνθετη εποχή που πολλοί οι άνθρωποι προβληματισμένοι με την καθημερινότητά τους. Ανησυχούν για τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα συναντάται να επικεντρώνονται στο πρόβλημα και όχι στη λύση. Με άλλα λόγια η άποψή μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ευαισθητοποιηθείς, να ενεργοποιηθείς και να αλλάξεις τα πάντα γύρω σου, ανεξαρτήτως τις δυσκολίες αν το θέλεις κάτι το πετυχαίνεις.

Έτσι, πιστεύω ότι μέσα από το Blog όλο και περισσότεροι νέοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες μας πιο άμεσα και θα δουν από μία διαφορετική οπτική γωνία τον κόσμο και την κοινωνία. Μέσα από την εν λόγω και τη συγκεκριμένη θεματική θα διαβάζετε κυρίως για κοινωνικά ζητήματα που συμβαίνουν καθημερινά, μας ενδιαφέρουν και μας ανησυχούν όλους, καθώς και για το ποια στάση έχουμε εμείς ως άτομα απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και ποιες λύσεις θα μπορούσαν να δοθούν με τις ικανότητες που διαθέτουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε, τις δράσεις που μπορούμε να οργανώσουμε και κυρίως μέσω του υπεύθυνου εθελοντισμού.

Αυτά προς το παρόν από εμένα! Ελπίζουμε να λατρέψετε την ομάδα μας! Αναμένετε νεότερα!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *