Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν να μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις και τα πιστεύω σου ευαισθητοποιώντας και εμπνέοντας παράλληλα και άλλους νέους να κάνουν το ίδιο; Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας αν οι σκέψεις και οι πρωτοβουλίες των νέων μπορούσαν να ακουστούν και να δημιουργήσουν ένα κύμα επιρροής για τις κοινωνίες μας; Σε μία πραγματικότητα όπου οι νέοι, επηρεαζόμενοι απο την ολοένα και μεταβαλλόμενη κατάσταση της χώρας μας, φαίνεται να μην ελπίζουν και να μην ονειρεύονται με τον ίδιο τρόπο.

Η AIESEC o μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός που προσφέρει αναπτυξιακές εμπειρίες ηγεσίας, θέλοντας να δράσει και να δώσει ένα έναυσμα στους νέους της χώρας να ακουστουν και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, πήρε την πρωτοβουλία του Youth Speak, το οποιό απαρτίζεται από το YouthSpeak Survey, τα YouthSpeak Insights, το YouthSpeak Forum και τέλος τα YouthSpeak Projects.

Το ΥοuthSpeak Survey αποτελεί μια παγκόσμια έρευνα που έχει ως στόχο να συλλέξει και να κατανοήσει τη φωνή 100.000 νέων από όλον τον κόσμο και να απαντήσει την ερώτηση «Πώς μπορόυμε να ενεργοποιήσουμε τους νέους να πάρουν δράση;». Σύμφωνα με τις πρώτες απαντήσεις που δημοσιεύθηκαν από το YouthSpeak Survey 2.0. που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2015, το 66% των νέων πιστεύουν ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος μέχρι το 2030 ενώ το βασικότερο ζήτημα που απασχολεί τους νέους είναι η ποιοτική εκπαίδευση.

Επόμενο βήμα αποτελεί η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα YouthSpeak Insights και στη συνέχεια το YouthSpeak Forum όπου οι νέοι έρχονται σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο, ΜΚΟ, οργανισμούς, start ups, άτομα επιρροής αλλά και άλλους νέους προκειμένου να συζητήσουν, να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν εντοπίζοντας τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία. Τέλος, στόχος του Forum αποτελεί και η δημιουργία και η εκπόνηση projects για την καταπολέμηση και τη βελτίωση ζητημάτων που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Το πρώτο YouthSpeak Forum στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθέι το Μάιο. Αν είσαι από τους ανθρώπους που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της χώρας μας και βλέπει τη θετική τους πλευρά, θέλει να κάνει κάτι γι’αυτά αλλά δεν ξέρει πώς, σε μια Ελλάδα που η ελπίδα ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο σου δίνεται η ευκαιρία να ακουστείς και να κάνεις κάτι γι αυτό. Γιατί πάντοτε είναι στο χέρι μας το πόσο δυνατός και σημαντικός είναι ο αντίκτυπος που θα αφήσουμε.

Μην ξεχνάς: Ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθεί ο κόσμος του 2030 εξαρτάται από εμάς. Τους νέους.

Συμπλήρωσε την έρευνα στο: youthspeak.aiesec.org και κάνε like στο Facebook Page του YouthSpeak Forum Greece.

Για το YouthSpeak Forum του Μαίου, stay tuned!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *