A letter for you, dear non-AIESECer

Αγαπητοί μελλοντικοί AIESECers,

Ονομάζομαι Σίμος Χριστοδούλου και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 3 χρόνια ζω, σπουδάζω και εργάζομαι στο Horsens της Δανίας. Η περιπέτεια μου στη Δανία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 όταν και πήρα την απόφαση να μετακομίσω εδώ για να σπουδάσω πάνω στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει, την Πληροφορική.

Είχαν προηγηθεί αρκετοί μήνες προετοιμασίας αιτήσεων και εξετάσεων σε διάφορα πανεπιστήμια, αλλά το γεγονός πως οι ελάχιστες απαιτήσεις ήταν ένα απολυτήριο λυκείου και ένα proficiency Αγγλικών μου έδινε ελπίδες πως θα γινω δεκτός σε κάποιο από αυτά. Όταν έλαβα τα αποτελέσματα των αιτήσεών μου, με έκπληξη διαπίστωσα πως είχαν γίνει όλες δεκτές! Το μόνο που έμενε ήταν αν επιλέξω το πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα που με ενδιέφερε περισσότερο.

Έπειτα από αρκετή σκέψη και έρευνα διάλεξα να σπουδάσω στο VIA University College μιας και το Bachelor πρόγραμμα Information & Communication Technology (Πληροφορική και Εποικοινωνίες) φαινόταν το πιο κατάλληλο για μένα.

VIA University College Campus

Η κύρια προτεραιότητα μου πέραν της σχολής ήταν αν βρω μια δουλειά part-time για να αρχίσω να καλύπτω τα έξοδα μου σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής. Είχαν περάσει αρκετοί μήνες αποτυχημένων προσπαθειών εύρεσης εργασίας μέχρι που πρόσεξα μία αφίσα σ’έναν διάδρομο του πανεπιστημίου. Είχα ξανακούσει για την AIESEC στο παρελθόν και μάλιστα είχα συμμετάσχει και σε κάποια ενημερωτικά events, όμως δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που κάνουν τα μέλη της. Αποφάσισα να κάνω μια άιτηση για να γίνω μέλος μιας και δεν είχα κάτι να χάσω και μία μέρα μετά με κάλεσαν για συνέντευξη. Η συνέντευξη ήταν αρκετά ευχάριστη και περισσότερο ενημερωτική από τη μεριά τους σε πολύ φιλικό επίπεδο.

Λίγες μέρες μετά έλαβα ένα mail με μια πρόσκληση σε ένα τοπικό εκπαιδευτικό σεμινάριο. Από εκείνο το σημείο και μετά, μπορώ να πω πως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Σε σύντομο διάστημα γνώρισα πολύ ενδιαφέροντα άτομα εντός και εκτός σχολής, τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και φοιτητές από όλο τον κόσμο με πολλούς από τους οποίους γίναμε φίλοι. Σε επαγγελματικό επίπεδο, κατάφερα να βελτιώσω το βιογραφικό μου και κυρίως να αποκτήσω εμπειρίες στο χώρο του marketing και του B2B εμπορίου κατά την περίοδο ενασχόλησής μου με το τμήμα Incoming Global Talent. Μετά από μερικές εβδομάδες κατάφερα να βρω δουλειά στην εταιρία  Trendhim, η οποία εμπορεύεται ανδρικά αξεσουάρ.

AIESEC National Conference, Aalborg April 2017

Ένα απο τα highlights μου εδώ στη Δανία ήταν το National Conference της AIESEC στο Aalborg τον Απρίλιο. Απλά φανταστείτε εκατοντάδες φιλόδοξους και ανοιχτόμυαλους φοιτητές από όλο τον κόσμο, συγκεντρωμένους σε μια πόλη για να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, συζητήσεις και φυσικά να διασκεδάσουν παρέα για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Η θετική ενέργεια που λαμβάνεις είναι απερίγραπτη και όλα είναι σχεδιασμένα ώστε να σε κάνουν να ανακαλύψεις την καλύτερη και πιο δυναμική πλευρά του εαυτού σου. Είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία και σας συστήνω να τη βιώσετε κι εσείς επικοινωνώντας με την κοντινότερή σας επιτροπή AIESEC.

Κάντε κάτι παραπάνω από τις σπουδές σας και ζήστε κάτι διαφορετικό μέσω της AIESEC.

Simos Christodoulou

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *