Η εμπειρία μου σαν μέλος της AIESEC || Ηλίας Τσακαγιάννης

Η συμμετοχή μου στην AIESEC κατέστη δυνατή τον χειμώνα του 2015. Στην αρχή συμμετέχοντας δε περίμενα ότι αυτός ο οργανισμός θα μου άλλαζε τη ζωή στην κυριολεξία, καθώς γενικότερα, μου άνοιξε διάπλατα τους ορίζοντες. Καταρχάς, αγάπησα, λόγω αυτής τον εθελοντισμό, και για αυτό τον λόγο, εκτός από την AIESEC, συμμετέχω και σε άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Συμμετέχοντας σε μία ομάδα του οργανισμού, έμαθα να ακούω τον υπεύθυνο της ομάδας μου, να συνεργάζομαι ομαδικά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μου και να ξεδιπλώνω τη δημιουργικότητά μου μέσα από αυτήν. Επιπλέον, η AIESEC μου έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψω τις δυνατότητες και τις ικανότητές μου και με αυτόν τον τρόπο να ενδυναμώσω ακόμη περισσότερο τα δυνατά μου σημεία καθώς και να αντιμετωπίσω τις αρνητικές συνέπειες των αδυναμιών μου.

Σημαντικό είναι επίσης, ότι λόγω της AIESEC, αγάπησα πάρα πολύ τον τομέα των πωλήσεων και γι’αυτό τον λόγο αναζήτησα εργασία στον τομέα αυτό, σε κάποια εταιρεία. Εδώ είναι αναγκαίο να υπογραμμίσω, ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην AIESEC, μου έμαθε να βάζω στόχους και να τους εκπληρώνω με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, όπως και να αντμετωπίζω την κάθε πρόκληση με δημιουργικότητα και ενθουσιασμό. Επιπλέον χάρη στον οργανισμό, κοινωνικοποιήθηκα σε μεγάλο βαθμό και γνώρισα νέους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι κοινά ενδιαφέροντα και στόχους.

Επομένως, για μένα αυτό το εξάμηνο, είναι μία ακόμη πρόκληση. Επειδή ως υπεύθυνος ομάδας πλέον , έχω περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι υπεύθυνος για τις εμπειρίες άλλων ατόμων, εκτός από τη δική σου. Γι’αυτό πιστεύω ότι σ’αυτό το εξάμηνο, θα αναπτυχθώ ακόμη περισσότερο ως άτομο και και θα ανακαλύψω ικανότητες του εαυτού μου που δε πίστευα ότι έχω. Η συμμετοχή μου στην AIESEC, είναι σίγουρα μια εμπειρία που προτείνω ανεπιφύλακτα σ’όλους τους νέους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *