Η εμπειρία μου σαν μέλος της AIESEC || Στέλλα Κατσίκα

Η εμπειρία μου στην AIESEC ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.  Δώδεκα μήνες στον οργανισμό και με χαρά περιμένω όσους έρχονται.  Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω αυτή την εμπειρία με μία μόνο λέξη αυτή θα ήταν η λέξη «πολυεπίπεδη».

Τι εννοώ με αυτό; Το να είσαι ενεργό μέλος της AIESEC είναι σαν κάθε προκλητική εμπειρία της ζωής. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της.  Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε εφόσον έχει σχέση με την ζωή όπως την ξέρουμε? Ένα είναι σίγουρο: η ρουτίνα δεν χωράει πουθενά κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να πεις σαν μέλος «βαρέθηκα». Ο λόγος; Συνέχεια προκύπτουν καινούρια πράγματα να ασχοληθείς, νέα άτομα για να συνεργαστείς, πιο εκκεντρικές προκλήσεις να αντιμετωπίσεις, πιο άπιαστα όρια να ξεπεράσεις.

Μέσω της AIESEC ανακάλυψα ότι λατρεύω απόλυτα και άνευ όρων να είμαι εθελόντρια. Πριν γνωρίσω τον οργανισμό δεν είχα κανένα πάθος που να με κάνει να ξυπνάω κάθε πρωί. Τίποτα που να με συναρπάζει. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είμαι τόσο παθιασμένη με κάτι. Είμαι εδώ για να βοηθάω τους ανθρώπους. Το παν για μένα είναι να εμπνέω όσους το έχουν ανάγκη και να τους κάνω να πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις. Έτσι νιώθω και, μέσω της AIESEC, έτσι πράττω.

Κάθε δική μου εμπειρία που βιώνω γίνεται αυτόματα τέλεια λόγω των ατόμων. Μέχρι στιγμής έχω βιώσει και τις πιο «τέλειες» ομάδες και τις «χειρότερες». Το κοινό έδαφος όμως είναι ένα: οι άνθρωποι. Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι εύκολο και τίποτα, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ, δεν χαρίζεται! Όλα απαιτούν δουλειά και αφοσίωση. Και δεν έχει καμία σημασία αν οι εμπειρίες στη ζωή σου είναι καλές ή κακές. Το μυστικό είναι η δική σου συμπεριφορά και πως αποφασίζεις ΕΣΥ να εκλάβεις τις καταστάσεις που βιώνεις.

Μέσα από την αλληλεπίδραση στον οργανισμό έχω μάθει πως να είμαι ένα δυνατό άτομο. Από εδώ και πέρα έχω ως στόχο να μετατρέψω τις αδυναμίες μου σε δύναμη. Έχω θέσει τους στόχους μου και θα τους εκπληρώσω ό,τι και να γίνει. Θα διαμορφώσω τον εαυτό μου όπως εγώ θέλω, επειδή πιστεύω σε εμένα. Δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν και τίποτα να σταθεί ανάμεσα σε εμένα και στους στόχους μου. Α και μην γελιέσαι. Δεν ήμουν από πάντα έτσι, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Και μάντεψε! Ναι, η AIESEC και οι άνθρωποί της με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα.

Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής με έχει βοηθήσει να καταλάβω ότι οι δυσκολίες αξίζουν περισσότερο σαν εμπειρίες της ζωής, διότι λένε πως μέσα από τις δυσκολίες βελτιώνεις τον εαυτό σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Μην αφήνεις τις δικαιολογίες να σε κρατάνε μακριά από τον μελλοντικό σου εαυτό. Πράξε τώρα και δοκίμασε κάτι διαφορετικό για την φετινή ακαδημαϊκή σου χρονιά, γίνοντας μέλος στην AIESEC. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Οι πράξεις είναι επιλογές.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *