Επιχειρηματικότητα

3 Success Stories για την Νεανική Επιχειρηματικότητα

Πολλοί λένε ότι αποκλείεται ένας νέος να μπορέσει να καταφέρει να εμπλακεί με την επιχειρηματικότητα, πριν τα 30 του χρόνια. Πρέπει πρώτα να τελειώσεις το πτυχίο σου, να κάνεις μεταπτυχιακό, να αποκτήσεις μια πρώτη πρακτική εμπειρία…

Σε αυτό το άρθρο όμως, θα σας δείξουμε ότι υπάρχουν νέοι που το έχουν κάνει. Έχουν βρει μια ιδέα καινοτόμα, και όχι μόνο την έχουν βρει αλλά την έχουν υλοποιήσει κιόλας, και αυτό το πιο σημαντικό στάδιο μιας ιδέας.Το να γίνει η ιδέα, πράξη. Ορίστε λοιπόν μερικά παραδείγματα νέων, κάτω των 30, που κατάφεραν να εμπλακούν ενεργά στον τομέα την νεανικής επιχειρηματικότητας.

entrepreneurs-neaniki-epixeirimatikotita

 

Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσίλης: Forky

Ο Μιχάλης Γκόντας και ο Πέτρος Πιτσίλης, αποτελούν δύο παραδείγματα νέων, που ασχολούνται με την την επιχειρηματικότητα, κάτω των 30 που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αυτό που έκαναν ήταν να λύσουν το πρόβλημα που πολλοί αντιμετωπίζουν, κυρίως οι φοιτητές. Fast food ή delivery από ακριβό εστιατόριο?

Έτσι δημιούργησαν λοιπόν την Forky, μία online πλατφόρμα όπου μόλις σε 15 λεπτά, μπορείς να έχεις σπιτικό ποιοτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή. Έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις άμεσα μέσω της πλατφόρμας, ή απλά κατεβάζοντας το app στο κινητό σου και να απολαύσεις πιάτα στηριγμένα στη μεσογειακή κουζίνα.

Νίκος Αράπκουλες: Heliix

Ο Νίκος Αράπκουλες αποτελεί σήμερα τον Πρόεδρο της Heliix, εταιρίας που προάγει μία μονάδα εξοικονόμησης ενέργειας από ιδιώτες και επιχειρηματίες με σκοπό τη κατανάλωση χαμηλού κόστους ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Νίκος Αράπκουλες κατάφερε να αναπτύξει αυτή την ιδέα και να δημιουργήσει την Heliix στις αρχές του 2013 κατορθώνοντας να την χρηματοδοτήσει και να δώσει μία διαφορετική οπτική στον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλευόμαστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σήμερα. Μάλιστα η εταιρία του κατέκτησε το Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015 καθιστώντας τον ακόμα πιο γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο.

Evan Spiegel: Snapchat

Και ας πάμε σε έναν επιχειρηματία που έχει καταβάλλει με την εφαρμογή του ολόκληρο τον κόσμο. Ο Evan Spiegel είναι ο ιδρυτής του snapchat, το οποίο δημιουργήθηκε από μία εργασία που του ανατέθηκε καθώς σπούδαζε και μαζί με τον Bobby Murphy και τον Reggie Brown κατάφεραν να κάνουν την ιδέα του snapchat πράξη.

Στην πραγματικότητα, το snapchat αποτελεί ένα λογισμικό που μπορείς να στέλνεις μηνύματα, εικόνες και βίντεο στους φίλους σου, χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα. Πρόκειται για μία εφαρμογή που κατεβάζοντας την στον κινητό σου, μπορείς να επικοινωνείς κατά διασκεδαστικό, κυρίως τρόπο με τους φίλους σου, αποκτώντας ταυτόχρονα πόντους. Οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες για αυτή τους την εφαρμογή, την οποία δημιούργησαν μόλις από τα 24 τους χρόνια κατάφεραν σήμερα να αποτελούν από τους πλουσιότερους νέους επιχειρηματίες στον κόσμο με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

 

Αυτά, αποτελούν, όμως, μόνο 3 παραδείγματα νέων που πέτυχαν. Και οι τρεις τους στο δικό τους τομέα πέτυχαν, και κατάφεραν αυτό που ήθελαν. Όχι γιατί είχαν την τέλεια φτιαγμένη ιδέα από την αρχή, αλλά γιατί δούλεψαν και επέμειναν πάνω σε αυτήν. Και αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψεις όταν θες να πετύχεις στην επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία, αυτό σίγουρα είναι η επιμονή…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *