Gary_Vaynerchuk

Tips για Επιτυχημένο Personal Branding + Παραδείγματα

Έχουμε ακούσει, ειδικά αυτοί που σπουδάζουν σε σχολές οικονομικών/οργάνωσης επιχειρήσεων τον όρο brand. Branding ενός προϊόντος στην αγορά και τα συναφή. Έχετε ακούσει όμως για personal branding;

Όπως ένα προϊόν έτσι και ο εαυτός μας χρήζει “διαφημίσεως” και “προωθήσεως” όταν πρόκειται για συναγωνισμό εντός του εργασιακού κλάδου μας. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Όταν θέλετε να κάνετε μία αγορά ή όταν ξέρετε ότι ο Χ μπορεί να βοηθήσει σε μία υπηρεσία δική σας ή του Ψ τότε ο Χ έχει brand-άρει τον εαυτό του καλά. Γιατί είναι ο 1ος που σας έρχεται στο μυαλό αλλά και αυτός/αυτή που εξυπηρετεί εις το βέλτιστο την ανάγκη αυτή.

 

personal-branding

Ένας από τους γκουρού του personal branding,προσωπικής αναπτύξεως και επιχειρηματίας και πολλών άλλων πραγμάτων είναι ο Gary Vaynerchuk. Λίγα λόγια για τον ίδιο μπορείτε να δείτε στο προσωπικό site του. Πώς τον έμαθα; Ξέρει να πουλάει καλά τον εαυτό του!

 

Πάμε να δούμε κάποια killer-tips που έχει δώσει:

α) Επικεντρώσου στον εαυτό σου

“Το παιχνίδι μου είναι να γνωρίζεις τον εαυτό σου», λέει ο Vaynerchuk. Αυτός επικεντρώνεται μόνο στο περιεχόμενο του και το ακροατήριό του.

Πολύ συχνά δίνουμε προσοχή σε ό, τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και ξεχνάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας.

 

β) Ξεπέρασε τις αμφιβολίες σου

Ο Stephenson, ένας διάσημος ομιλητής που γεννήθηκε με μια πάθηση που τον άφησε περίπου 1 μέτρo ψηλό, έχει αναφέρει για το πώς ο ίδιος ασχολείται με τον αγώνα και την αμφιβολία που νιώθει για τον εαυτό του. “Μπορείτε να ανταγωνιστείτε με την αμφιβολία σας κάθε μέρα. Απλά πρέπει να συνεχίσουμε», είπε. “Ο πόνος είναι αναπόφευκτος …. δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Θα υπάρχει άγχος. Είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης.”


Συνειδητοποιήστε ότι δεν είστε μόνοι στον συναισθηματικό σας αγώνα και της αμφιβολίας που νιώθετε. Για να ξεπεραστεί αυτό, ο  Stephenson υπενθυμίζει στον εαυτό του συνεχώς τον σκοπό της ζωής του. Έχει επίσης περιβάλλει τον εαυτό του με θετικά, με ίδιο σκεπτικό άτομα που τον υποστηρίζουν και να τον ενδυναμώνουνι.


Πώς βοηθούν τα κοινωνικά δίκτυα:
Θα μπορούσαμε να γράψουμε διπλωματική έρευνα για το θέμα αυτό. Αυτό που βλέπουμε από το παράδειγμα του ίδιου του Gary V., αλλά και άλλων είναι η έμφαση στο καλο-δουλεμένο και ευφάνταστο LinkedIn τους και στο πώς επικοινωνούν τι κάνουν και τις ιδέες τους μέσω Twitter ή μέσω Facebook.

γ) Αυθεντικότητα
Ενώ o Gary Vaynerchuk είναι γνωστό για το “hustle” του δηλαδή πώς βγάζει χρήματα από την εικόνα του, είναι ένα άριστο παράδειγμα ενός ατόμου που εκφράζει τον εαυτό του χωρίς αναστολή. Χρησιμοποιεί ωμό πάθος και πικρές αλήθειες για να “ταρακουνήσει” το κοινό του και να το εμπνεύσει για δράση.

Ο Stephenson είναι το αντίθετο. Σε πολλαπλά σημεία στην ομιλία του, ο Stephenson εξέφρασε την αγάπη του για το κοινό και τους εμπνέει ελπίδα και πίστη.

Και οι δύο είναι τόσο αποτελεσματικοί, επειδή είναι λένε αλήθεια για τον εαυτό τους. “Αυτό το παιχνίδι στηρίζεται στην αλήθεια”, δήλωσε ο Vaynerchuk στην εναρκτήρια ομιλία του. Απλά δεν μπορεί να ψεύτικο ποιος είσαι. Και αν είσαι, θα αποδειχθεί συμπληρώνω.

 

Τέλος, αν ποτέ αναρωτηθείτε τι διαφορετικό μπορείτε να προσφέρετε στον κόσμο θυμηθείτε ότι μόνο εσείς έχετε γεννηθεί με αυτό ακριβώς το DNA και αυτές ακριβώς τις εμπειρίες που σας διαμόρφωσαν. 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *