Τα μέλη της AIESEC μοιράζονται την εμπειρία τους από το πρόγραμμα Youth Talent!

Αναρωτιέσαι τι κερδίζει ένα μέλος της AIESEC συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Youth Talent;

Μέσα από τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα Youth Talent σου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, αναπτύσσοντας σημαντικές δεξιότητες ζώντας μια μοναδική εμπειρία ομάδας!Παράλληλα, δημιουργείς έναν θετικό αντίκτυπο στην τοπική σου κοινωνία βοηθώντας και άλλους νέους να αναπτυχθούν!

Ζητήσαμε από διάφορα μέλη του οργανισμού, από διάφορες πόλεις τις Ελλάδας, να απαντήσουν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους αλλά και το πώς βλέπουν τον οργανισμό και τη δυνατότητα των νέων να φέρουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο!

 

-Πώς αποφάσισες να γίνεις μέλος της AIESEC;

Ο λόγος που μπήκα στην AIESEC είναι γιατί το να ανησυχώ για τα θέματα που έβλεπα καθημερινά να υπάρχουν τριγύρω μου δε μου έφτανε. Ο οργανισμός μου προσφέρει κάθε μέρα ευκαιρίες να συνεισφέρω, να ανακαλύψω τον εαυτό μου και να τον διαμορφώσω τελικά όπως θέλω εγώ. Παράλληλα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχω κερδίσει είναι πως γνώρισα άτομα με τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες, και που κυρίως πιστεύουν πως οι ιδιαιτερότητες του καθενός είναι αποδεκτές.

Λία Γιαννακοπούλου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

-Ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα που έχεις κερδίσει από την εμπειρία σου;

Πηγαίνοντας πίσω στην ημέρα που αποφάσισα να γίνω μέλος στον οργανισμό περίμενα πως θα βοηθήσω ανθρώπους και ότι θα ζήσω μια μοναδική εμπειρία. Αλλά με την πάροδο του χρόνου και έχοντας ζήσει απίστευτες στιγμές συνειδητοποιείς ότι αυτός ο οργανισμός σου έχει δώσει πολύ περισσότερα πράγματα απ ‘όσο περίμενες ή μπορούσες να φανταστείς. Σε έχει φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό, με τα όριά σου και σε έχει κάνει να πιστέψεις πιο πολύ στον εαυτό σου και στην μοναδική ενέργεια που μπορεί να έχουν πολλοί άνθρωποι μαζί. Αν με ρωτήσεις πως θα περιέγραφα την  εμπειρία μου μέχρι τώρα στον οργανισμό, αυτό που θα σου απαντούσα τελικά, είναι πως πρόκειται για την καλύτερη επιλογή που έχω κάνει μέχρι τώρα στην φοιτητική μου ζωή και πως κάθε μέρα που περνάει με κάνει να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει πραγματικά.

Χριστίνα Τριανταφύλλου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

-Ποια ήταν η πιο δυνατή εμπειρία σου στον οργανισμό;

Η πιο δυνατή μου εμπειρία ήταν η τελευταία μου και καθοριστική εμπειρία του διοικητικού στελέχους στην τοπική επιτροπή του ΠαΜακ. Μέσα από δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες κατάφερα να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να δω ποιο είναι το πάθος μου και τι θέλω να κάνω στο μέλλον.Ένα σχολείο ζωής σε μία δυνατή χρονιά.

Αθανασία Μπαρτζώκα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

-Θεωρείς ότι οι νέοι έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να φέρουν έναν ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο και να αλλάξουν την κοινωνία;

Όσο απίθανο κι αν ακούγεται σήμερα οι νέοι είναι ικανοί να φέρουν ένα σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική τους κοινωνία. Δεν χρειάζεται να είναι κάποια μεγάλη πράξη. Ξεκινώντας από τα μικρά πράγματα γίνονται οι αλλαγές. Από το να αλλάξεις τον εαυτό σου προς το καλύτερο για να βοηθήσεις έτσι και την κοινωνία μέχρι το να πάρεις πρωτοβουλίες για το Πανεπιστήμιό σου και την πόλη που ζεις. Οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν θα έρθουν από κανέναν άλλον, μόνο από εμάς τους ίδιους. Κι αν όλοι αρχίσουν να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο και κάνουν μικρά πράγματα στην καθημερινότητά τους που έχουν ένα νόημα, τότε θα δούμε ένα κύμα αλλαγής στην κοινωνία. Η δραστηριοποίηση είναι το κλειδί για την αλλαγή.

Αλεξάνδρα Νικοπούλου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

-Γιατί θα πρότεινες σε κάποιο νέο σήμερα να γίνει μέλος της AIESEC;

H AIESEC σου δίνει τη δυνατότητα να επιδράσεις σε ένα δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσεις να πάρεις πρωτοβουλίες, να αντιμετωπίσεις προκλήσεις, να αμφισβητήσεις όσα γνωρίζεις για τον κόσμο και τον εαυτό σου και να επαναπροσδιορίσεις τα όρια και τις δυνατότητες σου, ενώ παράλληλα σου δίνεται η ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με άτομα από το Πανεπιστήμιο σου και από άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, καθώς και άτομα από όλο τον κόσμο. Είναι μία ευκαιρία που πρέπει να αδράξεις και να απολαύσεις!

Δήμητρα Πινακουλάκη, Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Εσύ θα χάσεις την ευκαιρία;

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Youth Talent της AIESEC εδώ και αμέσως μετά κάνε την αίτηση σου!

tumblr_o0wbpgRfdY1tdceueo1_500

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *