Το πρώτο Youth Speak Forum στην Ελλάδα είναι γεγονός!

«Mία από τις μεγαλύτερες ευθύνες απένταντι στην ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να παραμείνουν ενεργοί και ξύπνοι μέσα σε περιόδους αλλαγής. Σήμερα, η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από την ικανότητα μας να μείνουμε ξύπνιοι, να προσαρμοστούμε σε νέες ιδέες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ προσπαθώντας να εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω του για τις αλλαγές που επέρχονταν στην δική τους τότε κοινωνία.

Το πρώτο Youth Speak Forum πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαίου στο Μουσείο Μπενάκη από την AIESEC Ελλάδος με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων από όλα τα πανεπιστήμια και τα background να δραστηριοποιηθουν, να προετοιμαστούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους ακόμη και την ίδια την αλλαγή για να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία και πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της AIESEC Ελλάδος, Ρενάτα Πυλαρινού «To Υοuth Speak Forum δημιουργήθηκε για να ακούσουμε τι τελικά είναι αυτό που ενδιαφέρει τους νέους και τι θέλουν να κάνουν γι’αυτό».

Μία ειδικά σχεδιασμένη ημερίδα αφιερωμένη στον τέταρτο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που σχεδιάστηκαν από τον Ο.Η.Ε., την Ποιοτική εκπαίδευση και το πώς οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της. Μέσω των αρχικών ομιλιών είχε σκοπό να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, μέσα από συζητήσεις, και με ιδιαίτερη έμφαση στην πράξη μέσα από workshops, αναζητήθηκαν λύσεις.

Από τις ομιλίες ξεχώρισε εκείνη της κυρίας Αγγελικής Παππά, η οποία με το project «Ι love dyslexia” κατάφερε να διακριθεί στους 50 φιναλίστ του «Global Teacher Prize” ως μία από τους καλύτερους υποψηφίους εκπαιδευτικους της χρονιάς. Επιπλέον, καταξιωμένες εταιρίες και οργανισμοί βρέθηκαν στο networking space του Forum για να μοιραστούν τις ιδέες τους αλλά και το έργο τους σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα.

Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να εφαρμόσουν όσα ακούστηκαν και αφομοιώθηκαν μέσα από ένα action space με στόχο τη δημιουργία projects σχετικά με την εκπαίδευση τα οποία θα εφαρμοστούν στη συνέχεια από την AIESEC Ελλάδος για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. To νικητίριο project που θα τρέξει τον επόμενο χρόνο ονομάζεται ReDefine και στόχο έχει την δημιουργία ενός διασταστικού τρόπου διδασκαλίας σε σχολεία της χώρας.

Παράλληλα με το action space πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα. Με κεντρικό μήνυμα “Γιορτάζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον” η AIESEC Ελλάδος θυμάται αυτό το πολύ σημαντικό ορόσημο της ιστορίας της και καλεί τη διασύνδεση των παλιών μελών της. «Κάνε αυτό που αγαπάς και αυτό που ονειρεύεσαι ακόμα και όταν όλα είναι εναντίον σου, ακόμα και σε μια δύσκολη κοινωνία σαν τη δική μας όσο τρελό και να ακούγεται» ήταν το τελικό μήνυμα της ημέριδας, καθώς οι νέοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη και ελπίδα, σε μια Ελληνική κοινωνία και νεολαία που έχει ξεχάσει να ονειρεύται, να ελπίζει, να εμπέει, να εμπνέεται και να δημιουργεί. Οι νέοι θα πρέπει να είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν στην παγκόσμια αλλαγή και καινοτομία.

Ακούγεται δύσκολο; Ίσως και να είναι. Ίσως και το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξουμε μέσα μας.

 

 

Και επειδή αυτό το forum δε θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τους συνεργάτες μας, ευχαριστούμε τους: MetLife, Coca- Cola, P&G, PwC, Deree, Dia Gerodoudi Prep Center, ALBA, Anek Lines, Nestle, ΑΒ Βασιλόπουλος, Τaf Caffe, Δειπνοσοφισήριον, Semeli, Glovo και Εffect καθώς και τους media partners μας Frapress.gr, HuffPostGreece, Rise που σε δύσκολους καιρούς συνεχίζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες μας.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *