Το Youth Today από την οπτική των συμμετεχόντων!

Φέτος, για δέυτερη συνεχόμενη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα το Youth Today, μια πρωτοβουλία της AIESEC που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο με φοιτητές και νέους, ώστε μέσα από την αλληλεπίδραση τους να προάγει την εξωστρέφεια, την ηγετικότητα και την δύναμη της αυτογνωσίας.

Το περσινό Youth Today είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους, οι οποίοι μέσα από τα workshop και τις ομιλίες αποκόμισαν εφόδια για την μετέπειτα ζωή και καριέρα τους.

Βρεθήκαμε, λοιπόν, με κάποιους από αυτούς και μας απάντησαν σε μερικές ερωτήσεις για την εμπειρία τους στην εκδήλωση αλλά και τις σκέψεις τους για την φετινή οργάνωση.

 

ofk

 

-Ποια ομιλία σου άρεσε περισσότερο στο περσινό Youth Today στην Θεσσαλονίκη;
 
Όλες οι ομιλίες ήταν ιδιαίτερες και από καθεμία από αυτές κέρδιζες κάτι διαφορετικό. Μας έδωσαν μια εικόνα αυτού που θα αντιμετωπίσουμε μετά τις σπουδές μας και να σκεφτούμε πώς με τα εφόδια που έχουμε, θα το αλλάξουμε. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ένα workshop στο οποίο κατά κάποιον τρόπο μπήκαμε στη διαδικασία να ανακαλύψουμε την αυτογνωσία μας. Με έβαλε να σκεφτώ για πρώτη φορά τις προσωπικές  μου άξιες, το τι θέλω να κάνω στη ζωή μου σε επαγγελματικό επίπεδο, τι θα συναντήσω και την ιδέα του να κάνω κάτι νέο, κάτι δικό μου.
Εριέττα Μπέκα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

-Τι κέρδισες από το περσινό Youth Today στην Πάτρα;

Γνώρισα ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μου, έμαθα πολύ πρακτικά πράγματα για το πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις σήμερα και για τις ευκαιρίες που προσφέρουν. Ήρθα σε επαφή με συνομηλίκους μου, ακούσαμε πολλές νέες απόψεις και μάθαμε πράγματα που σίγουρα θα μας είναι πολύ χρήσιμα για το μέλλον!
Έρη Νείλα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών
 
kvn

 

-Τι θέλεις να δεις στο φετινό Youth Today;

Στο φετινό Youth Today θέλω να δω και να ακούσω ομιλίες που θα με βοηθήσουν να σχεδιάσω μια καλύτερη εικόνα για το συμβαίνει στην αγορά εργασίας και πιο συγκεκριμένα τι είναι αυτό που ζήτα μια επιχείρηση από έναν πιθανό υπάλληλο. Επιπλέον, να πάρω χρήσιμες συμβουλές που θα μου είναι απαραίτητες για να χτίσω ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον και  τέλος μέσα από τα workshops που θα πραγματοποιηθούν θα ήθελα να αναπτύξω και να ανακαλύψω νέες δεξιότητες που είναι απαραίτητες ως μελλοντικός εργαζόμενος.
Βίβιαν Δημάκη, φοιτήτρια στο Τ.Ε.Ι Πάτρας

-Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος το Youth Today;

Το Youth Today , είναι ένας χώρος όπου νέοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον τους και θέλουν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας θα έρθουν σε επαφή με εταιρείες που είναι πρωτοπόρες στο κλάδο τους και νοιάζονται για το μέλλον της γενιάς μας και της χώρας μας. Αν νιώθεις ότι είσαι ένας από αυτούς, δεν πρεπει να το χασεις!

Γιάννης Ευθυμίου φοιτητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

fmbkf

 

-Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι να συμμετέχουν οι νέοι σε τέτοιες εκδηλώσεις;

Στο ελληνικό Πανεπιστήμιο παρά τις πολλές ανεπάρκειές του συχνά διεξάγονται ακαδημαικά σεμινάρια. Κανένα ωστόσο από αυτά δεν έχει ως βασικό στόχο του να φέρει τους νέους πιο κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο. Το Youth Today είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση καθώς δίνει την ευκαιρία στους νέους να μάθουν τι ζητά η αγορά εργασίας και πως εκείνοι μπορούν να το πετύχουν. Μαθαίνουν από τους ίδιους τους επιχειρηματίες τα μυστικά για να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο, να ενδυναμώσουν τις δυνατότητές τους και να προετοιμαστούν ακόμη καλύτερα για το απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν.

Αλεξάνδρα Νικοπούλου, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

-Ποια φράση σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το Youth Today;

Μία  ιδέα μπορεί να λάβει πραγματικές διαστάσεις, όταν πιστέψεις σε αυτήν και όταν δουλέψεις προς την κατεύθυνση που σου δείχνει!

Δημήτρης Καραγιαννακίδης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

nbk

 

Θα ήθελες να συμμετέχεις κι εσύ στο φετινό Youth Today;

Ακολούθησε το Υοuth Today στο facebook: https://www.facebook.com/youthtodaygr/

Συμπλήρωσε την αίτηση και εξασφάλισε τη θέση σου τώρα: http://bit.ly/1LvQEDJ

Δωρεάν Είσοδος.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας, θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Εξασφάλισε τη θέση σου στο Youth Today τώρα

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *