βιογραφικό

Βιογραφικό: Πώς να κάνεις τον CEO της Airbnb να το κοιτάξει

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω άτομα με πάθος και αποφασιστικότητα που δεν στέκονται σε καμία δυσκολία και δικαιολογία. Ειδικά δε, όταν αυτά τα χαρακτηριστικά, βρίσκονται στο βιογραφικό! Για αυτό το λόγο όταν είδα το παράδειγμα της Nina Mufleh ήθελα να το μοιραστώ με όσους πιο πολλούς μπορώ γιατί είναι μία ιστορία αληθινή, συγκεκριμένα στο πώς να καταφέρνεις τους στόχους σου.

Αυτή η κοπέλα, λοιπόν, μέσα από προσωπικές αλληλεπιδράσεις ως host/guest στην Airbnb απόφασισε ότι θα ήθελε να δουλέψει σε αυτόν τον κολοσσό. Για αυτό το λόγο μετακόμισε και στο Σαν Φρανσίσκο ώστε να είναι σε ετοιμότητα μόλις τη δεχθούν. Παρόλο αυτά έστειλε πολλές φορές βιογραφικά, αιτήσεις, συνεντεύξεις και όλα αυτές οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Αυτή η κατάσταση πιστεύω εκφράζει ένα μεγάλο μερίδιο της γενιάς μας που αν και νέοι θέλουμε να αδράξουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.

 

airbnb

airbnb

Αλλά εσείς τι πιστεύετε; Σταμάτησε πάρα τις ενός σχεδόν χρόνου προσπάθειες της; Η απάντηση είναι όχι. Αντί να προσπαθεί και να βελτιώνει τον τρόπο που κάνει αιτήσιες/συνεντεύξεις και τις λοιπές διαδικασίες, άλλαξε τον τρόπο. Αποφάσισε ότι για να προσελκύσει το βλέμμα της καινοτόμας επιχείρησης έπρεπε να καινοτομήσει και η ίδια. Ιδού το αποτέλεσμα.

 

Έκατσε και έκανε μία εξωνυχιστική έρευνα marketing με σοβαρές προτάσεις. Το “βιογραφικό” της αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο βιογραφικό αλλά η απόδειξη του τι μπορεί να κάνει. Με άλλα λόγια, αντί να παραθέσει τα δυνατά της χαρακτηριστικά (αν και το έκανε κι αυτό παραθέτοντας ένα link που τα περιέγραφε εκεί με λεπτομέριες), έβαλε κάποιους τρόπους ανάπτυξης της εταιρίας σε συγκεκριμένες χώρες. Πρωτότυπο, σωστά;

 

Φυσικά όλο αυτό προσέλκυσε τα βλέμματα της εταιρίας και του CEO και ο στόχος της επιτεύχθη. Είναι πλέον μέλος των εργαζομένων της AirBnb.

 

Αυτή ήταν μόνο μία ιστορία από τις πολλές γύρω μας που δείχνει την αποφασιστικότητα και την πυγμή που κρύβεται στον καθένα μας. Φυσικά δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το ίδιο πράγμα αλλά αυτό που πρέπει να μείνει από τη Nina είναι η αποφασιστικότητα,ευρηματικότητα και το ότι δεν υπάρχει η φράση  “δεν γίνεται” αλλά “πώς γίνεται”.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *