fbpx

Εθελοντισμός, περιβάλλον και νέοι

«Youth 4 Nature: Ενημέρωση και κινητοποίηση νέων για το περιβάλλον»

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2018: Η AIESEC Ελλάδος (www.aiesec.gr) και το WWF Ελλάς (www.wwf.gr), αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την ενημέρωση και την ενεργή κινητοποίηση των νέων σήμερα σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, υιοθετούν την πρωτοβουλία “Youth 4 Nature”. Η πρωτοβουλία αυτή θα ευαισθητοποιήσει τους νέους της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας να αποκτήσουν γνώσεις και κίνητρα για ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής σεβόμενοι το περιβάλλον.

Οι δύο οργανισμοί, έχοντας στο στρατηγικό τους πλάνο τη συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συνεργάζονται για την υλοποίηση εκείνων που αφορούν το περιβάλλον: Δράση για το Κλίμα, Ζωή στο Νερό, Ζωή στη Στεριά. Μέσα από την πρωτοβουλία “Youth 4 Nature”, η AIESEC Ελλάδος και το WWF Ελλάς θα υποδεχτούν τον Ιανουάριο του 2019 στη χώρα μας 6 Global Volunteers -εθελοντές από το εξωτερικό- οι οποίοι θα απασχοληθούν προς το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές θα σχεδιάσουν δράσεις ενημέρωσης και παρεμβάσεων απευθυνόμενοι στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Παράλληλα, νέοι από 8 διαφορετικά πανεπιστήμια της Ελλάδας  θα καταπιαστούν ενεργά με καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα όπως τα «πράσινα επαγγέλματα», το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η πρωτοβουλία “Youth 4 Nature” πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «Ευρωπαϊκή Πίστη», ως υποστηρικτικός συνεργάτης της AIESEC Ελλάδος, η οποία εξασφάλισε τα έξοδα συμμετοχής των εθελοντών.

Η Πρόεδρος της AIESEC Ελλάδος, Δάφνη Φανερωμένου, δηλώνει: «Ως ένα δίκτυο που αποσκοπεί στην κοινωνική ανάπτυξη μέσω των νέων, πιστεύουμε πως συνεργασίες βασισμένες στις αξίες μπορούν να δημιουργήσουν μακροχρόνιο κοινωνικό αντίκτυπο. Και τελικά σε έναν κόσμο με κάθε μορφής ειρήνη. Η AIESEC και το WWF Ελλάς έχουν κοινές αξίες όπως η αποφασιστικότητα, η συμμετοχή και η εστίαση στη λύση».

Αν θέλετε να μείνετε συντονισμένοι και να μαθαίνετε περισσότερα για την πρωτοβουλία “Youth 4 Nature”, επισκεφθείτε τη σελίδα της AIESEC στo Facebook: www.facebook.com/AIESEC.Greece και του WWF Ελλάς www.facebook.com/WWFGreece

*Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο νέων παγκοσμίως που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ηγεσίας σε νέους ηλικίας 18-30. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης ή επιχειρηματικότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας: www.aiesec.gr , στο τηλέφωνο 2106448061 και στο email greece@aiesec.net

*Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της χώρας, στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων, καθώς και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WWF Ελλάς, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.wwf.gr/

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!