fbpx

Ξεκίνα σήμερα για ένα επιτυχημένο αύριο

ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ ΨΗΛΑ, το φεγγάρι. Ακόμη και να αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια. Les Brown.

Ας αναζητήσουμε το νόημα πίσω από το συγκεκριμένο γνωμικό του διακεκριμένου Αμερικανού ομιλητή. Η σημασία του να κάνεις όνειρα, του να έχεις φιλοδοξίες για το μέλλον σου. Σχέδια μακροχρόνια, τα οποία θα ακολουθείς και θα έχεις ως κίνητρο για να συνεχίσεις να προχωράς, ακόμα και όταν οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος σου.  

Και κάπου εδώ έρχεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της επαγγελματικής επιτυχίας. Για να ανέβεις στο βάθρο της κορυφής, πρέπει να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα και δίχως φραγμούς. Να οραματίζεσαι το μέλλον σου και από τι θέλεις να απαρτίζεται αυτό. Μην ξεχνάμε πως η απόλυτη επιτυχία δεν υπάρχει, μπορούμε πάντα να βελτιωνόμαστε και να κατακτούμε νέες κορυφές.

Ξεκίνα να χτίζεις αυτό το όραμα στο μυαλό σου, σήμερα, τώρα! Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως επαγγελματική οντότητα σε 5, 10, 20 χρόνια; Ποιο θα είναι το επάγγελμα ή τα επαγγέλματα που θα ασκείς τότε; Πως θα είναι το περιβάλλον εργασίας σου; Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής; Ποιες θα είναι οι αξίες που θα σε οδηγήσουν ψηλά; Πιθανόν να βρίσκεσαι σε μία διαφορετική πόλη, χώρα, ήπειρο.   

Το manifestation είναι μία νέα τάση, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο νέα καθώς χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Πρόκειται για μία πνευματική πρακτική που βασίζεται στην ιδέα ότι μπορείς να προσελκύεις συνειδητά οτιδήποτε επιθυμείς στη ζωή σου. Ωστόσο θα προσθέσουμε και μία παραπάνω μεταβλητή στην εν λόγω φιλοσοφία. Δούλεψε για το στόχο που έχεις θέσει, προσηλώσου σε αυτό, και κυρίως ξεκίνα το πλάνο σου για την επίτευξή του από νωρίς. Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι πραγματικά επιθυμείς και ξεκίνα να σχεδιάζεις τα επόμενα σου βήματα για να φτάσεις εκεί.

Μην περιμένεις την τρίτη λυκείου για να αποφασίσεις για τη σχολή σου. Μην περιμένεις το 4ο έτος για να επιλέξεις το μεταπτυχιακό σου ή τα επόμενά σου επαγγελματικά βήματα. Μη περιμένεις το πτυχίο για να ψάξεις για την πρακτική σου. Μη περιμένεις την ιδανική θέση εργασίας, ανακάλυψε τα μέσα που θα σε οδηγήσουν σε αυτή. Μην περιμένεις το αύριο, σχεδίασε το αύριο σου από σήμερα!

Γίνε ευάλωτος σε νέα ερεθίσματα, σκέψου έξω από το κουτί και δες τί μπορεί να σου προσφέρει η κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται στο δρόμο σου. Η AIESEC είναι μία τέτοια ευκαιρία. Ένα από τα προγράμματα με τα οποία επιτυγχάνει το όραμά της για την ανάπτυξη της ηγεσίας στους νέους, είναι το Global Talent. Το Global Talent είναι πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του εξωτερικού και απευθύνεται σε νέους 18 έως 30 ετών. Εάν λοιπόν θέλεις να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου και την καριέρα σου, να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας, άδραξε την ευκαιρία αυτή και ξεκίνα την πρακτική σου μέσω της AIESEC. Μάθε περισσότερα στο www.aiesec.gr/intern

Ξεκίνα να χτίζεις το όνειρό σου από σήμερα. Κάνε το πλάνο σου από σήμερα! Καν’ το σήμερα, για ένα επιτυχημένο αύριο!   

Konstantinos Souliotis

Konstantinos Souliotis

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!