Πως να δικτυωθείς σε περίοδο πανδημίας

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pocket

Τελικά είναι το επαγγελματικό δίκτυο (networking) κλειδί για την επιτυχία και την ανάδειξη; Εννοείται πως είναι! Οι γνωριμίες σου, σου δίνουν ευκαιρίες, σε κατευθύνουν, σου δίνουν ανατροφοδότηση του έργου σου (με την προϋπόθεση πάντα ότι βασίζονται σε καλοπροαίρετες διαθέσεις) και γενικά αποτελούν σταθμό της πορείας μας στον επαγγελματικό και όχι μόνο στίβο. 

     Ας είμαστε ειλικρινείς, η περίοδος που διανύουμε δοκίμασε τις κοινωνικές σχέσεις όσο τίποτε άλλο. Και συγκεκριμένα, στον τομέα της εργασίας, ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, festivals και άλλες επαγγελματικές δεξιώσεις. Αρκεί όμως να αντιληφθούμε ότι πλέον το παρόν μας είναι VIRTUAL. Το παρακάτω είναι ένας μικρός οδηγός επιβίωσης στη virtual πραγματικότητα του networking, και πως μπορείς να αξιοποιήσεις τα τωρινά αυτά δεδομένα προς όφελός σου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Τα αγαπημένα σου events είναι πολύ πιθανόν να διεξαχθούν εξ αποστάσεως. Η φυσική μας παρουσία μπορεί να μην είναι εφικτή, αλλά αυτό δεν αναιρεί την παρουσία μας αυτή καθ’ αυτή. Με τις περισσότερες διοργανώσεις να τρέχουν πλέον virtual, το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περάσεις από καθαριστήριο το αγαπημένο σου smoking!      

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ

Το ότι δεν θα βρίσκεσαι σε άμεση αλληλεπίδραση με τους ομιλητές, το κοινό και τους λοιπούς συμμετέχοντες, δεν σημαίνει πως θα παρακολουθείς τη διοργάνωση αδρανής. Ενεργοποιήσου, ρώτα, πάρε μέρος στις συζητήσεις, λάβε και δώσε ερεθίσματα. Μόνο έτσι θα λάβεις το μέγιστο της χρησιμότητας σου.

ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΣΗ

Δεν αλλάζει τίποτα από το όταν τελείωνε ένα workshop και προσέγγιζες τον ομιλητή για να παραθέσεις τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί και τώρα, είναι στο χέρι σου να γίνεις ένα της συζήτησης και της επι θέματος ανάλυσης.

Μπορείς πάντα να αναπτύσσεις το δίκτυό σου. Το να εμπλουτίζεις συνεχώς τις γνώσεις σου, τις δεξιότητές και τον εαυτό σου είναι καθαρά δική σου επιλογή. Και η τωρινή κατάσταση δεν θα σε εμποδίσει από το να συμμετέχεις στα αγαπημένα σου events, να αλληλεπιδράσεις με αυτά και να λάβεις το μέγιστο της εμπειρίας. Ερεθίσματα μπορείς να συνεχίσεις να δέχεσαι, με τη μόνη διαφορά πως θα μένεις ασφαλής. Και πληθώρα επιλογών υπάρχουν πάντα…

Κράτα τον εαυτό σου ενημερωμένο στα social media @aiesec.greece σε instagram και facebook καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της AIESEC στην Ελλάδα www.aiesec.gr για όλες τις ευκαιρίες δικτύωσης που σου προσφέρονται. 

Your network is your net worth – Porter Gale, συγγραφέας

Konstantinos Souliotis

Konstantinos Souliotis

Leave a Reply

Recent Posts

Το ThinkBiz Academy είναι εδώ!

Εσύ έχεις ακουστά το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Είναι φοιτητικό, είναι εθελοντικό, είναι διήμερο και είναι το ThinkBiz Academy! Το ThinkBiz Academy 2021 θα

Read More »

“Zero Waste Living”

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι υπερκαταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων, έχουν αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση και μόλυνση του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η λύση φαίνεται στον

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!