fbpx

Το 2021 δεν θα είναι μία καινούρια σελίδα, κάθε μέρα είναι!

Το 2021 είναι προ των πυλών και ετοιμάζεσαι να αποχαιρετήσεις το 2020 μια και καλή. Ήταν ασυζητητή μία χρονιά δύσκολη για όλους μας, γεμάτη ανατροπές, νέα δεδομένα και αρκετά μελανά σημεία. Και περιμένεις να σημάνει 1 Ιανουαρίου για μία καινούργια αρχή, για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

“New year, new me!” μία παραδοχή που μας κατακλύζει πάντα στα τέλη Δεκεμβρίου κάθε χρονιάς. Μία αφορμή να αλλάξουμε συνήθειες, αντιλήψεις, τρόπο ζωής. Μία αφορμή να ξεκινήσουμε ίσως μία πιο υγιεινή διατροφή, ένα πρόγραμμα γυμναστικής, να διαβάζουμε περισσότερο, να είμαστε πιο ευγενικοί, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Για ποιο λόγο όμως η αφετηρία μας για αυτοβελτίωση να περιορίζεται σε μία σελίδα του ημερολογίου, σε ένα νούμερο 01/01;

ΌΧΙ! Το “New year, new me” δεν ισχύει. Και αυτό γιατί κάθε μέρα είναι μία καινούρια σελίδα! Το ότι ξυπνήσαμε άλλη μία μέρα σε αυτό τον πλανήτη, το ότι είδαμε τον ήλιο να ανατέλλει, το ότι νιώσαμε τον δροσερό αέρα το πρωί είναι μία καινούργια σελίδα! Ή ίδια η ζωή είναι μία αφορμή για αυτοβελτίωση, για μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Η ίδια η ζωή είναι ένα κίνητρο, δεν χρειάζεται να ψάξεις να το βρεις σε έναν αριθμό. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα, αυτό που θα άφηνες για την 1η μέρα του Γενάρη.

  1. Επαναπροσδιόρισε τις αξίες σου

Ποιος είσαι και γιατί πιστεύεις ό,τι πιστεύεις, βρες το βαθύτερο νόημα από πίσω. Είσαι ευχαριστημένος με το πως σε σκιαγραφούν σαν άνθρωπο αυτές οι αξίες; Αν όχι, επαναπροσδιόρισε!  

  1. Χρησιμοποίησε την καλοσύνη σαν δύναμη

Η καλοσύνη είναι αυτό που μας κάνει να εκπέμπουμε φως, να ακτινοβολούμε. Είναι κάτι που δεν το αποκτούμε κατά βούληση και ούτε μπορούμε εμείς οι ίδιοι να αντιληφθούμε αν την κατέχουμε. Την κατακτάς μέσα από πράξεις, μέσα από την αλήθεια και την ανιδιοτέλεια. 

  1. Αναθεώρησε τη δύναμη της προσφοράς

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να προσφέρεις. Είναι ένα δώρο που κάνεις τόσο στους άλλους που βοηθάς, όσο και στον ίδιο σου τον εαυτό. Μέσω της προσφοράς ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, ανακαλύπτεις τον κόσμο, την εσωτερική σου δύναμη. Βάλε τον εθελοντισμό στη ζωή σου, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τον εντάξεις.

Ένας από αυτούς είναι μέσω της AIESEC. Ανακάλυψε για το τι είσαι ικανός. Γίνε εθελοντής για ένα μεγαλύτερο σκοπό. Ανάπτυξε τον εαυτό σου και κάνε shape τον κόσμο γύρω σου. Μία απόφαση με τόσες πολλές δυνατότητες. Μάθε περισσότερα στο www.aiesec.gr    

Μην περιμένεις λοιπόν μία ημερολογιακή ημέρα για να αλλάξεις. Το μόνο που σε χωρίζει από το “new me” είναι η θέληση για να το προσπαθήσεις. Αξίζει τον κόπο, και αξίζει να το προσπαθήσεις ΣΗΜΕΡΑ.   

Konstantinos Souliotis

Konstantinos Souliotis

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!