fbpx

Αυτό είναι το Global Entrepreneur

Το Global Entrepreneur είναι το νεότερο από τα προγράμματα της AIESEC, για αυτό και η ταυτότητά του μεταβάλλεται καθώς αυτό αναπτύσσεται. Είναι ένα Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας, αυτό σημαίνει ότι στοχεύει στο να δώσει σε νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο μέσα σε μία start-up. Όμως, τι ομοιότητες έχει αυτό το πρόγραμμα με τα υπόλοιπα της AIESEC και τι κάνει το Global Entrepreneur ιδιαίτερο;

Είναι μία διαπολιτισμική εμπειρία

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των προγραμμάτων της AIESEC είναι η διαπολιτισμικότητα. Το Global Entrepreneur, όπως κάθε άλλο πρόγραμμα, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη των νέων, μέσα από πρακτικές εμπειρίες στο εξωτερικό. Το ότι μένεις σε μια ξένη χώρα για 6-12 εβδομάδες σου δίνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα διαφορετικούς πολιτισμούς. Βλέποντας τους ανθρώπους της χώρας φιλοξενίας σου στην καθημερινότητά τους, καταλαβαίνεις περισσότερο τι τους κάνει διαφορετικούς. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιείς και τι κάνει τους Έλληνες ιδιαίτερους. Όμως, βλέπεις και τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων διεθνώς, μιας και στο ίδιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν άτομα από ολόκληρο τον κόσμο. Ο τελικός σκοπός αυτού είναι να αισθανθείς πολίτης του κόσμου. Αυτό σημαίνει να ενδιαφέρεσαι για τα ζητήματα άλλων κρατών και να αναλαμβάνεις δράση για την αντιμετώπισή τους.

Τι κάνει το Global Entrepreneur ξεχωριστό

Αυτό που κάνει το Global Entrepreneur ξεχωριστό, είναι η ευελιξία του. Αρχικά, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος προηγούμενη εργασιακή-επαγγελματική εμπειρία για να συμμετάσχει. Αρκούν κάποιες γνώσεις/σπουδές πάνω στο αντικείμενο και αυτό το κάνει προσιτό. Το Global Entrpreneur είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τον επιχειρηματικό κόσμο και την καινοτομία μέσα σε μια start-up. Επιπλέον, φτάνοντας εκεί, θα έχεις την δυνατότητα να προσαρμόσεις το job description σου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και της ικανότητες σου. Δεν θα μπορείς να το αλλάξεις ολοκληρωτικά, αλλά αν θελήσεις να κάνεις περισσότερα, μπορείς απλά να το ζητήσεις από τον υπεύθυνο της εταιρίας. Σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι σου πόσο θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.

Κάθε εμπειρία του προγράμματος είναι μοναδική, αλλά όλες έχουν κάτι κοινό. Μένουν αξέχαστες σε όσους συμμετέχουν. Σε αυτό συμβάλουν όλα όσα ζουν αυτούς τους 2 περίπου μήνες αλλά και τα άτομα που γνωρίζουν είτε μέσα στην start-up που θα απασχολούνται είτε έξω από αυτήν. Μπορείς εδώ να διαβάσεις για την εμπειρία του Κωνσταντίνου στην Κροατία. Aν θες να ενημερωθείς περαιτέρω για το Global Entrepreneur, κάνε μια εγγραφή εδώ.

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!