fbpx

Δήλωση της AIESEC Ελλάδος για την πανδημία COVID-19

Αθήνα, Ελλάδα, 9 Νοεμβρίου 2020 – Λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και την προσχώρηση της χώρας σε δεύτερο γενικό lockdown, με σκοπό τον περιορισμό των κρουσμάτων και διασποράς του COVID-19, η AIESEC Ελλάδος συνεχίζει να παραμένει ενεργή εξασφαλίζοντας ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο κανένα από τα μέλη, συμμετέχοντες στα προγράμματα ή συνεργάτες της.

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, η AIESEC Ελλάδος διασφαλίζει την ενημέρωση και την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης, μεταφέροντας όλες τις εκδηλώσεις σε διαδικτυακή μορφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διεξαγωγή του YouthSpeak Forum 2020 ηλεκτρονικά, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους καταξιωμένων επιχειρήσεων και οργανισμών, και παράλληλα προστατεύοντας την υγεία όλων των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής.

Σε συνέχεια των μέτρων που ήδη ήταν σε ισχύ, παρατείνεται η αναστολή φυσικής λειτουργίας όλων των τοπικών γραφείων αλλά καιτου εθνικού γραφείου, πραγματοποιώντας όλες τις δράσεις της ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Τέλος, η AIESEC Ελλάδος μεταφέρει όλες τις εθελοντικές ανταλλαγές την καλοκαιρινή περίοδο, και τις ανταλλαγές πρακτικής άσκησης από τον Ιανουάριο του 2021, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες καιτο επιτρέψουν.

Σε μία εποχή όπου οι νέοι πλήττονται καθημερινά περισσότερο, η AIESEC συνεχίζει να αναπτύσσει την ηγεσία στους νέους, προσφέροντας ευκαιρίες και εφόδια, για την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη. Στην διαδικασία αυτή, η ύψιστη προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής της AIESEC Ελλάδος, είναι η διασφάλιση της υγείας και η συνεχής ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων μερών, παραμένοντας συνεχώς σε εγρήγορση και εξετάζοντας την επικαιρότητα.

Αθήνα, Ελλάδα, 19 Μαρτίου 2020 – Υπό το πρίσμα του παγκόσμιου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και το οποίο χαρακτηρίζεται ως πανδημία – του νέου κοροναϊού (COVID-19), η AIESEC στην Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτό, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν μέλη, συμμετέχοντες σε ανταλλαγή ή συνεργάτες που τίθενται σε κίνδυνο.

Το Εθνικό Γραφείο της AIESEC παρακολουθεί την κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα και διασφαλίζει τη λήψη μέτρων σύμφωνα με τις διεθνείς και εθνικές συμβουλές ασφάλειας και τα μέτρα προφύλαξης τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Η AIESEC Ελλάδος έχει εκδώσει προειδοποιήσεις ασφαλείας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες, προειδοποιώντας τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ταξίδια και την συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιτόπια δραστηριότητα.

Μετά από προσεκτική εξέταση, ακυρώθηκαν όλες οι εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις και συνέδρια με μέλη και συνεργάτες της AIESEC για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη μη διατήρηση της συνιστώμενης κοινωνικής απόστασης.

Ως εκ τούτου, το YouthSpeak Forum 2020 δεν θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί στις 7 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα και στις 21 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη. Το Εθνικό Γραφείο θα σας κρατάει ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με αυτό το θέμα.

Επιπλέον, η AIESEC Ελλάδος αποφάσισε να ακυρώσει ή να αναστείλει όλα τα προγράμματα εθελοντισμού, επιχειρηματικότητας ή πρακτικής άσκησης που θα ξεκινήσουν νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Προετοιμάζοντας το μέλλον, η AIESEC αξιολογεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και παρακολουθεί τις δραστηριότητες όλων των τοπικών γραφείων για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων μερών. Η υγεία και η ασφάλεια των μελών της, των συμμετεχόντων σε ανταλλαγή και των συνεργατών της αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής της AIESEC Ελλάδος.

Ana Tsitsa

Ana Tsitsa

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!