fbpx

7+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ

Ας το παραδεχτούμε πως σε όλους μας είναι πιο εύκολο να αποδίδουμε τις ευθύνες για την ύπαρξη ενός προβλήματος στους άλλους και να αποποιούμαστε εμείς την ευθύνη. Το ερώτημα είναι όμως, αν με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ή αντιθέτως το διαιωνίζουμε;

Καθώς η απάντηση νομίζω πως είναι αυτονόητη, έχω κάποιες συμβουλές για το πώς να έρθεις αντιμέτωπος με τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου, τα οποία φαντάζομαι ότι είναι αρκετά, καθώς είμαστε και μια γενιά λίγο drama queen.

  1. Προσδιόρισε την αιτία του προβλήματος

Δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο και εφικτό να προσδιορίσουμε τον λόγο που προέκυψε ένα πρόβλημα , αλλά μιας και είμαστε μαθημένοι για τα δύσκολα, βρίσκοντας την πηγή του, είναι πολύ πιο εύκολο να το διορθώσουμε!

  2. Απόβαλε από πάνω σου ότι σε επηρεάζει

Συνήθως κάθε πρόβλημα, δημιουργεί μια συναισθηματική σύγχυση που μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, με το άγχος να κατέχει την πρώτη θέση. Στην πραγματικότητα όμως τα συναισθήματα αυτά μας καταβάλλουν περισσότερο και λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από το ίδιο το πρόβλημα. Επομένως η λύση είναι ηρεμία, καθαρή σκέψη και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

  3. Δημιούργησε τρόπους με τους οποίους μπορείς να το επιλύσεις εύκολα

Και για τον συγκεκριμένο τρόπο επίλυσης του προβλήματος σου θα χρειαστείς λίγη οργάνωση. Πάρε στυλό και τετράδιο λοιπόν και γράψε όλους τους δυνατούς τρόπους και μέσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χρησιμοποίησε την φαντασία σου!

  4. Υπομονή και μην απελπίζεσαι

Καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και ο τρόπος επίλυσής τους διαφέρουν, έτσι ακριβώς διαφέρει και ο χρόνος που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν. Υπομονή λοιπόν, γιατί όλα για κάποιον λόγο γίνονται σε αυτή τη ζωή. (Ελπίζω τουλάχιστον!)

  5. Άλλαξε νοοτροπία και μην πανικοβάλλεσαι

Ο πανικός ποτέ δεν βοήθησε κανέναν και πουθενά, οπότε πάρε τον χρόνο σου, αποδέξου το πρόβλημα και ύστερα όλα θα πάρουν την σειρά τους.

  6. Ζήτα την γνώμη κάποιου κοντινού σου ανθρώπου

Μεταξύ μας, πάντα τα κοντινά μας άτομα βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά από εμάς που “πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό”. Και ας μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο, οπότε ζήτα την δική τους συμβουλή και ίσως σε βοηθήσει πραγματικά.

  7. Ακολούθησε το ένστικτό σου

Ναι, είμαι από τα άτομα που εμπιστεύομαι πολύ το ένστικτό μου, και μέχρι στιγμής βγαίνει σε καλό. Οπότε μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ;

  8. Σκέψου θετικά και πως θα είσαι μετά την επίλυση του προβλήματος

Αν θες να διαβάσεις περισσότερες συμβουλές προσωπικής ανάπτυξης, ακολούθησε το blog μας!

Ένα κείμενο του Βασίλη Σινγκ.

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!