fbpx

Γίνε ο ιδανικός επαγγελματίας που ψάχνει η αγορά!

Ποιες είναι οι ανάγκες του σημερινού Έλληνα φοιτητή; Η άσκηση των δεξιοτήτων του, η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και η αριστεία στο εργασιακό περιβάλλον. Η AIESEC δίνει την λύση με το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, Global Talent.

Αριστεία. Τι είναι; – άλλοι θα πουν ότι είναι μια καλή ποιότητα του ανθρώπου, άλλοι  τρόπος ζωής ή ακόμα και χάρισμα. Προσωπικά θεωρώ ότι η αριστεία είναι ένα επίκτητο και όχι δοτό χαρακτηριστικό. Κανείς δεν γεννιέται ‘άριστος’ και το μικρόβιο για την επιτυχία δεν σε πάει από μόνο του εκεί που θες να φτάσεις. H αρτιότητα και η ποιοτική απόδοση σε ό,τι κάνουμε είναι αποτέλεσμα καθημερινής προσπάθειας, εξάσκησης και φυσικά επιμονής. Η αριστεία υπάρχει παντού: στο σχολείο, στα αθλήματα, στον καλλιτεχνικό χώρο, ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θέλω να επικεντρωθώ στον άριστο επαγγελματία ή μάλλον στον εν δυνάμει άριστο επαγγελματία που κρύβει κάθε προπτυχιακός φοιτητής ή απόφοιτος ηλικίας 18-30 ετών.

Εδώ και 64 χρόνια η AIESEC Ελλάδος με το πρόγραμμα Global Talent αναπτύσσει νέους ηγέτες και διαπλάθει αποφασιστικούς επαγγελματίες που προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από την καινοτομία και την ευρηματικότητα.  Το Global Talent είναι ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση ή startup του εξωτερικού, από 6 εβδομάδες έως ενάμιση χρόνο, που δίνει στους νέους τα κατάλληλα εφόδια για την ένταξη και ανέλιξη τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη σε ένα ανταγωνιστικό διαπολιτισμικό περιβάλλον και στοχεύει στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με συνεργάτες απ’ όλο τον κόσμο, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να θέσουν τα πρώτα θεμέλια της καριέρας τους.

«Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η αριστεία, δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια», είχε πει ο Αριστοτέλης. Η AIESEC προσφέρει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αριστεύσεις ως επαγγελματίας και σου παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση για να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να τελειοποιήσεις τις δεξιότητες σου. Άρπαξε την ευκαιρία και διεκδίκησε τη θέση σου στον εργασιακό τομέα!

Βρες το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ: https://aiesec.gr/intern/

Calliope Doumani

Calliope Doumani

- Writer in AIESEC Greece - AIESEC in UoM Thessaloniki - Balkan Slavic & Oriental Studies in UoM

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!