Συνήθεις ερωτήσεις

Αν με δεχτούν σε μια ευκαρία, είναι υποχρεωτικό να πάω στη συγκεκριμένη;

Όχι, δεν είσαι. Μπορείς να κάνεις αιτήσεις και να σε αποδεχτούν σε πολλές ευκαιρίες και να επιλέξεις αυτήν που προτιμάς. Όμως, αν υπογράψεις το σημείωμα αποδοχής (Exchange Participant acceptance note) είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις.

Πώς ξέρω τι να περιμένω από την AIESEC Ελλάδος και την τοπική AIESEC του εξωτερικού;

Όλα όσα προσφέρει η AIESEC σαν οργανισμός περιλαμβάνονται στα Exchange Standards. Μπορείς να βρεις τα Exchange Standards στο φυλλάδιο του Global Volunteer ή άμεσα από το info seminar στη τοπική επιτροπή σου.

Γιατί πρέπει να πληρώσω τώρα αφού θα φύγω σε μερικούς μήνες;

Η διαδικασία της επιλογής διαρκεί το μέγιστο 7 ημέρες. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή των εθελοντών στους οργανισμούς που έχουν τα προγράμματα και μετά την πληρωμή μπορούμε να έχουμε την τελική έγκριση. Μετά από αυτό, έχεις εξασφαλίσει την θέση σου!

Γιατί πρέπει να πληρώσω για να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;

Η πληρωμή για το Global Volunteer είναι το ελάχιστο για να εξασφαλίσουμε ότι ο οργανισμός δουλεύει, για να καλύψουμε τα έξοδα και την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε παγκοσμίως.

Γιατί κάποιες ευκαιρίες έχουν επιπλέον κόστος;

Σε κάποιες ευκαιρίες υπάρχουν επιπρόσθετες υπηρεσίες που παρέχονται από την hosting Entity. Μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα αν θες να συμμετέχεις σε ευκαιρίες με επιπλέον κόστος ή όχι.

Που ακριβώς θα δουλέψω;

Στο Global Entrepreneur, ένας νέος δουλεύει στο εξωτερικό με entrepreneurs σε μια startup, accelerator ή incubator για να επιτεύξει τους στόχους του και να αναπτυχθεί.

Τι είναι μια startup;

Startup (νεοφυής) επιχείρηση, είναι μία επιχείρηση ή προσωρινός οργανισμός που έχει στόχο να αναπτύξει ένα κλιμακούμενο επιχειρηματικό μοντέλο. Οι εταιρείες αυτές ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και έρευνας για τις περισσότερες αγορές. Συχνά, μια startup δραστηριοποείται στον τομέα των τεχνολογιών, όπως το internet, ηλεκτρονκό εμπόριο, υπολογιστές, τηλεπικοινωνίες, ή ρομποτική.

Ποια είναι η διάρκεια της πρακτικής άσκησης;

6-12 εβδομάδες.

Γιατί δεν θα έχω μισθό;

Το Global Entrepreneur δεν είναι μια μικρής διάρκειας δουλειά. Είναι μια μικρής διάρκειας εμπειρία σε επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο μπορείς να μάθεις πως διεθνείς start ups δουλεύουν, να ζήσεις την πρώτη σου επαγγελματική εμπειρία και να λάβεις γνώση από entrepreneurs.

Που θα μένω;

Η διαμονή παρέχεται και καλύπτεται από την τοπική επιτροπή της AIESEC του εξωτερικού. Μπορεί να είναι hostel ή host family.

Γιατί πρέπει να πληρώσω για το Global Entrepreneur;

Η πληρωμή για το Global Entrepreneur είναι το ελάχιστο για να εξασφαλίσουμε ότι ο οργανισμός δουλεύει, για να καλύψουμε τα έξοδα και την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε παγκοσμίως.