fbpx

FAQ.

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις βρίσκονται εδώ

Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο που διοικείται και αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ηλικίας 18-30 ετών με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές. Οι ανταλλαγές αυτές είναι είτε εθελοντικού χαρακτήρα είτε πρακτικής άσκησης και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν θετικό
αντίκτυπο στην κοινωνία. Από το 2015, η AIESEC συνεργάζεται με τον ΟΗΕ με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η AIESEC Ελλάδος έχει φυσική παρουσία σε πάνω από 7 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και συνεχώς επεκτείνεται. Μόλις τα τελευταία 2 χρόνια 2000 νέοι έχουν συμμετάσχει στα προγράμματά μας και σήμερα μετράμε πάνω από 300 ενεργά μέλη στον οργανισμό μας.

Η φυσική παρουσία της AIESEC υποστηρίζεται από τα παρακάτω πανεπιστήμια: 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  (ΟΠΑ)

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Πανεπιστήμιο Πατρών 

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Φυσικά, εάν ανήκεις σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό σύστημα, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και να εξυπηρετηθείς από την ομάδα της AIESEC. 

Στα πλαίσια της τρέχουσας κατάστασης, όλες μας οι λειτουργίες υποστηρίζονται ηλεκτρονικά, καθώς τα γραφεία μας δεν είναι σε λειτουργία.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Συνδέεσαι στο aiesec.gr ανάλογα με το πρόγραμμα που θέλεις να συμμετάσχεις.

  1. Συμπληρώνεις την φόρμα που θα βρεις αριστερά σου βάζοντας τα προσωπικά σου στοιχεία. 
  2. Σύντομα θα σε επικοινωνήσει η ομάδα μας για να κανονίσετε την ενημέρωση για τα προργράμματα, βρίσκοντας το κατάλληλο για τις ανάγκες σου.
  3. Κάνεις αίτηση στο πρόγραμμα που σου ταιριάζει.
  4. Η ομάδα θα σου δώσει οδηγίες για τα διαδικαστικά της αίτησης.
  5. Λίγη υπομονή και η εμπειρία σου θα ξεκινήσει σύντομα!

Οι αιτήσεις για νέα μέλη είναι ανοιχτές δύο φορές το χρόνο: Ιανουάριο και Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση που είναι η περίοδος εισαγωγής νέων μελών, κάνεις εγγραφή στο https://aiesec.gr/join/, ώστε να δει τα στοιχεία σου η αντίστοιχη ομάδα του πανεπιστημίου σου που θα μπορέσει να σε κατευθύνει καλύτερα και να σου δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείς να παρακολουθείς τα social media μας, Facebook και Instagram, ώστε να μάθεις αμέσως πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις.

Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεις μέλος για να συμμετάσχεις στα προγράμματά μας, αλλά σίγουρα θα σε βοηθούσε ώστε να καταλάβεις την κουλτούρα της AIESEC για το πως αναπτύσσουμε την ηγεσία στους νέους. Για παραπάνω πληροφορίες, ξεχωριστά για κάθε project και χώρα, θα σου πρότεινα να κάνεις εγγραφή στο https://aiesec.gr/, ώστε να δει τα στοιχεία σου η αντίστοιχη ομάδα στην τοπική επιτροπή που θα μπορέσει να σε κατευθύνει καλύτερα και εξατομικευμένα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και την προσχώρηση της χώρας σε δεύτερο γενικό lockdown, με σκοπό τον περιορισμό των κρουσμάτων και διασποράς του COVID-19, η AIESEC Ελλάδος συνεχίζει να παραμένει ενεργή εξασφαλίζοντας ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο κανένα από τα μέλη, συμμετέχοντες στα προγράμματα ή συνεργάτες της. 

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, η AIESEC Ελλάδος διασφαλίζει την ενημέρωση και την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης, μεταφέροντας όλες τις εκδηλώσεις σε διαδικτυακή μορφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διεξαγωγή του YouthSpeak Forum 2020 ηλεκτρονικά, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους καταξιωμένων επιχειρήσεων και οργανισμών, και παράλληλα προστατεύοντας την υγεία όλων των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής.

Σε συνέχεια των μέτρων που ήδη ήταν σε ισχύ, παρατείνεται η αναστολή φυσικής λειτουργίας όλων των τοπικών γραφείων αλλά καιτου εθνικού γραφείου, πραγματοποιώντας όλες τις δράσεις της ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Τέλος, η AIESEC Ελλάδος μεταφέρει όλες τις εθελοντικές ανταλλαγές την καλοκαιρινή περίοδο, και τις ανταλλαγές πρακτικής άσκησης από τον Ιανουάριο του 2021, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες καιτο επιτρέψουν.

Σε μία εποχή όπου οι νέοι πλήττονται καθημερινά περισσότερο, η AIESEC συνεχίζει να αναπτύσσει την ηγεσία στους νέους, προσφέροντας ευκαιρίες και εφόδια, για την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη. Στην διαδικασία αυτή, η ύψιστη προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής της AIESEC Ελλάδος, είναι η διασφάλιση της υγείας και η συνεχής ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων μερών, παραμένοντας συνεχώς σε εγρήγορση και εξετάζοντας την επικαιρότητα.

Ως μέλος της AIESEC μπορείς να ασχοληθείς με τρεις τομείς:

Εισερχομένες Ανταλλαγές: Κλείσε συνεργασίες με οργανισμούς, βοήθησε τους συμμετέχοντες των προγραμμάτων στην εμπειρία τους στην Ελλάδα.

Εξερχόμενες Ανταλλαγές: Βοήθησε τους ενδιαφερόμενους να βρουν το κατάλληλο πρόγραμμα γι’ αυτούς, υποστήριξε τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκει της εμπειρίας τους. 

Marketing: Πραγματοποίησε δραστηριότητες για την ενημέρωση για τις ανταλλαγές μας, εκπροσώπησε την AIESEC στο εξωτερικό περιβάλλον.

Αυτά που πρέπει να περιμένεις ως μέλος του οργανισμού είναι  να αφήσεις τον αντίκτυπο στην κοινωνία, να αναπτύξεις soft και hard skills και  να γνωρίσεις νέους με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα.

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!