fbpx

Δύο συγγραφείς συμβουλεύουν: Πως να είσαι πιο παραγωγικός

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τις “to do lists”, η μέρα μας ξεκινάει πάντα με τις καλύτερες προθέσεις και κίνητρα. Ωστόσο συχνά, στο τέλος της μέρας, αισθανόμαστε απογοητευμένοι όταν βλέπουμε πόσες εργασίες από τη λίστα μας δεν έχουμε ακόμη διεκπεραιώσει. “Εάν είστε μπερδεμένοι με το πώς να είστε πιο παραγωγικοί από όσο ήδη είστε, σκεφτείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε χωρίς λόγο”, αναφέρει η συγγραφέας Laura Vanderkam.

       Επιπλέον, υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση της προσοχής μας αυτές τις μέρες, λέει η συγγραφέας Grace Marshall. Υπάρχουν εργασιακά projects, οικιακές δουλειές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποιήσεις στα social media, για να αναφέρουμε μερικά. «Διαρκώς αποσπούν την προσοχή μας και μας ωθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, κάτι που συχνά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δώσουμε πουθενά πλήρως την προσοχή σας», λέει η Marshall. Εάν αυτό που χρειάζεστε είναι λίγη καθοδήγηση για το πώς να ξεκινήσετε να αξιοποιείτε στο έπακρο το κάθε σας λεπτό, δώστε λίγο από το χρόνο σας για να διαβάσετε και να φιλτράρετε τις παρακάτω συμβουλές παραγωγικότητας που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο υπεύθυνοι στις υποχρεώσεις σας, αφήνοντάς σας με μια αίσθηση πληρότητας κάθε μέρα.

  1. Πως ξοδεύεις τον χρόνο σου;

     Για ιδανικά μια εβδομάδα (αλλά τουλάχιστον λίγες ημέρες), παρακολουθήστε σε ποιες εργασίες εργάζεστε κάθε μέρα και πόσο χρόνο αφιερώνετε στην κάθε μία. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα. Μόλις αναγνωρίσετε ποιες εργασίες αντλούν πάρα πολύ από την προσοχή σας, μπορείτε να αναδιανείμετε αυτόν τον χρόνο για πιο σημαντικές εργασίες.

  1. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του smartphone σας

     Οι συσκευές κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη με πολλούς τρόπους, αλλά μας αποσπούν επίσης και την προσοχή. Όταν πρέπει πραγματικά να συγκεντρωθείτε, προσαρμόστε τις ειδοποιήσεις σας, ώστε να λαμβάνετε μόνο τις απαραίτητες ειδοποιήσεις και προσωρινά βάλτε σε σίγαση ειδοποιήσεων για εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δραστηριότητας στα social media και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας κάνει να ελέγξετε το τηλέφωνό σας. «Μόλις ξεπεράσετε το αίσθημα του , τι έχω να χάσω;, θα μπείτε σε “mode on” εργασίας και θα διαπιστώσετε ότι παράγετε έργο υψηλότερης ποιότητας με ταχύτερο ρυθμό», λέει ο Marshall. “Στη συνέχεια, όταν επιστρέψετε στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι ο κόσμος συνεχίστηκε χωρίς εσάς και όλα είναι καλά.”

  1. Περιόρισε τη λίστα υποχρεώσεών σας

     Είναι καλύτερα να επιλέγετε 3 έως 5 σημαντικές εργασίες που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα παρά να στοχεύετε σε 20 και να τις αφήνετε ημιτελείς ή ανολοκλήρωτες, σύμφωνα με τη Vanderkam. «Το πρόβλημα με τις “to do lists” είναι ότι μπορεί να μην χρειάζεστε πραγματικά ή να μη θέλετε να κάνετε όλες αυτές τις υποχρεώσεις, αλλά απλά να προέκυψαν. Δημιουργήστε μια λίστα με οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας, αλλά όταν αναθέτετε στον εαυτό σας καθήκοντα για οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα ή εβδομάδα, να είστε πολύ πιο συνετοί », αναφέρει επίσης. How to Be More Productive


     Υπάρχουν συνεπώς διάφοροι τρόποι, μέθοδοι και συμβουλές για το πως να είμαστε πιο παραγωγικοί μέσα στη μέρα. Η θεωρία μάς παρέχει απλώς την πληροφορία, η πραγματική γνώση έρχεται μέσω της εμπειρίας. Μία από τις αξίες της AIESEC, ως οργανισμός αλλά και ως κουλτούρα, είναι το “striving for excellence”, δηλαδή το να μάχεσαι για την αριστεία. Εάν θέλεις να μάθεις για όλους τους τρόπους που σου προσφέρονται μέσω της AIESEC για να αναπτύξεις τον εαυτό σου, τις δεξιότητες σου και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα σου αρκεί ένα κλικ στο www.aiesec.gr. Αναβαθμίσου σήμερα, ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματική οντότητα ερχόμενος σε αλληλεπίδραση με τον μεγαλύτερο νεανικό οργανισμό παγκοσμίως!

Konstantinos Souliotis

Konstantinos Souliotis

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!