fbpx

Είσαι έτοιμος για την αλλαγή;

Ήταν η πρώτη του μέρα στο πανεπιστήμιο, ένας νέος χώρος, μία νέα πόλη, μία νέα ζωή. Δεν ήταν από τους τυχερούς που τύχαινε να είχαν γνωστούς στη σχολή πριν καν ξεκινήσουν τα μαθήματα. Μπήκε στο αμφιθέατρο, ξένος ανάμεσα στους ξένους. Τόσο πολύς κόσμος, τόσα ερεθίσματα.

      Ήξερε πως ήταν προορισμένος για κάτι διαφορετικό. Τα φοιτητικά του χρόνια ήθελε να τα περάσει ξεχωριστά, αντισυμβατικά. Διψούσε για μία νέα δυνατή εμπειρία, μία νέα δυνατή καθημερινότητα. Τον είχαν κουράσει οι παρέες χωρίς στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες. Είχε βαρεθεί τις πράξεις χωρίς ουσία, νόημα και αντίκτυπο. Κατά τη χρονιά των πανελληνίων λειτουργούσε στον αυτόματο πιλότο, ε λοιπόν ήταν καιρός τώρα να κάνει κάτι για αυτό. 

       Βγήκε από το μάθημα προβληματισμένος με όλες αυτές τις σκέψεις. Πως ήταν δυνατόν να τα καταφέρει όλα αυτά; Μήπως έθετε πολύ μεγάλους στόχους; Εν τέλει, αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στο χώρο του πανεπιστημίου για να ξεχαστεί. 

      Και τότε το είδε. Ήταν μία πόρτα διαφορετική από τις άλλες, μία πόρτα με χρώματα, φωτογραφίες, αφίσες. Ήταν μία πόρτα που του προκαλούσε μία ανείπωτη οικειότητα, σχεδόν το χέρι του πήγε από μόνο του χτυπώντας την. Και πάνω της έστεκε μία μεγάλη πινακίδα, AIESEC. Τι ακριβώς να ήταν αυτό; Μήπως δεν έπρεπε να είχε χτυπήσει; Και πριν προλάβει να το μετανιώσει, η πόρτα άνοιξε.  

      Τον υποδέχτηκε μία σειρά από χαρούμενα πρόσωπα, μία σειρά από ζεστά χαμόγελα. Άτομα ευχάριστα, διαφορετικά, άτομα που τον κοιτούσαν στα μάτια και τον καλωσόριζαν στον χώρο τους.

      Μέσα στο γραφείο υπήρχαν παιδιά που έτρεχαν από το ένα μέρος στο άλλο με λάπτοπ στο χέρι, άλλοι μιλούσαν στο τηλέφωνο, άλλοι στόλιζαν ένα μεγάλο τραπέζι αλλά ωστόσο όλοι φαίνονταν πως μάχονταν για ένα κοινό στόχο. Είχαν μία κοινή αφετηρία. Αλλά ποια ήταν αυτή; Η αύρα που επικρατούσε εκεί μέσα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον. Πως ήταν δυνατόν μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα να χωράει τόση ενέργεια, ευθυμία, δημιουργικότητα και μεράκι; Μία κοπέλα τον πλησίασε, του χαμογέλασε θερμά και του είπε:

      “Καλή σου μέρα! Εάν διψάς για νέες εμπειρίες, αν σου αρέσει η προσφορά και ο εθελοντισμός, αν έχεις σαν αξίες σου τη διαφορετικότητα, την επίτευξη ειρήνης και θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.” 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ

Κάνε το βήμα και ζήσε και εσύ αυτή την εμπειρία σαν φοιτητής. Μάθε περισσότερα στο http://www.aiesec.gr/join. Είσαι έτοιμος για την αλλαγή;

      

Konstantinos Souliotis

Konstantinos Souliotis

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!