fbpx

“Μέσα από την εμπειρία μου γνώρισα άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου”

Ο Κωνσταντίνος, ένας φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη θέλοντας να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, αποφάσισε να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να κάνει την πρακτική του σε μια νεοφυή εταιρία στο εξωτερικό μέσω της AIESEC και συγκεκριμένα του προγράμματος Global Talent. 

Πάμε να δούμε τι είπε ο ίδιος για την εμπειρία του.

Κωνσταντίνε, καταρχάς ευχαριστώ πολύ που θέλησες να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου. Λοιπόν, πώς αποφάσισες να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα;

Εγώ ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ την εμπειρία μου. Αρχικά, επειδή ήμουν παλαιότερα μέλος του οργανισμού, ήμουν ήδη εξοικειωμένος με τα προγράμματα της AIESEC. Οπότε γνώριζα από πριν για τα προγράμματα του οργανισμού, μου άρεσε όλο αυτό και έλεγα πως αν προκύψει ευκαιρία, σίγουρα θα την αξιοποιήσω. Έτσι, λοιπόν, το Πάσχα όταν πέρασα από τα γραφεία του οργανισμού, τα μέλη τα οποία συνάντησα εκεί μου πρότειναν μια πολύ καλή ευκαιρία πρακτικής άσκησης στο Βουκουρέστι για 8 εβδομάδες. Άρπαξα την ευκαιρία και δέχτηκα να κάνω αυτό το βήμα. Έκανα συνέντευξη με την εταιρία και με δέχτηκαν!

Πολύ εντυπωσιακό αυτό που λες! Θα μπορούσες να μας πεις σε τι πρόγραμμα συμμετείχες και τι ακριβώς έκανες;

Η πρακτική που έκανα ήταν σε μια κατασκευαστική εταιρία, η οποία ήθελε να ξεκινήσει μια startup φωτοβολταϊκών μέσω εφαρμογής. Ήταν ένα όμορφο συναίσθημα να χτίζεις κάτι από την αρχή και να ξέρεις πως βοήθησες και εσύ σε αυτό. Έκανα, δηλαδή, πρακτική χωρίς κάποιες τεχνολογίες· έκανα κάτι το οποίο έβγαζε πιο άμεσο προϊόν.

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Φοβήθηκες καθόλου; Και αν ναι, τι ήταν αυτό που σε βοήθησε το ξεπεράσεις αυτό τον φόβο;

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν φύγω είχα εξεταστική, και έτσι δεν πρόλαβα να το συνειδητοποιήσω μέχρι και την ημέρα που έφυγα. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ φόβο. Ήξερα τι θα γίνει, καθώς είχα εμπιστοσύνη στα άτομα που το ανέλαβαν αυτό. Το μόνο που σκεφτόμουν λίγο ήταν το γεγονός πως φεύγω από την Ελλάδα για να κάνω την πρακτική μου ενώ οι υπόλοιποι πάνε διακοπές. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλα κάτω! Ήξερα τι έκανα και γιατί το έκανα! Ήθελα να κάνω πρακτική στο εξωτερικό! Ήθελα να αναπτύξω τον εαυτό μου!

Ποιο ήταν το βασικό σου “μάθημα” κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου;

Έμαθα πώς δουλεύουν οι startup και δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Πήγα εκεί λόγω του προγράμματος αλλά τα άτομα εκεί, από την πρώτη κιόλας ημέρα με αντιμετώπισαν ως μέλος της startup! Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Ήμουν κομμάτι της εταιρίας που φτιαχνόταν.

Θες να μας μοιραστείς μαζί μας την αγαπημένη σου ανάμνηση από όλη αυτή την εμπειρία;

Όταν είχαμε τον πρώτο μας πελάτη! Μέσα από την εφαρμογή που φτιάξαμε, είδαμε τον πρώτο μας πελάτη. Χάρηκα πάρα πολύ και με τους συναδέλφους μου βγήκαμε να το γιορτάσουμε. Επίσης, άλλη μια ανάμνηση που έχω είναι όταν η AIESEC του Βουκουρεστίου διοργάνωσε μια εκδήλωση, στην οποία όλοι οι εθελοντές και πρακτικάριοι παρουσίασαν τη χώρα τους. Εκείνο το βράδυ γνώρισα πολλούς πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες από αυτές που είχα συνηθίσει!

Το ευχαριστήθηκες;

Το ευχαριστήθηκα και σαν πρακτική αλλά και σαν καλοκαιρινή εμπειρία. Πήγα στο Βουκουρέστι, γνώριζα άτομα από άλλες χώρες που βρίσκονταν εκεί για να εκπονήσουν άλλα προγράμματα. Μέσα από την εμπειρία μου, γνώρισα άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου! Μάλιστα, στην εστία που έμενα συγκατοικούσα με ένα άτομο από Ολλανδία και ένα από Νιγηρία.

Τελευταία ερώτηση για σήμερα. Θα την πρότεινες σε κάποιον την εμπειρία αυτή;

Φυσικά και θα το πρότεινα! Αν σου αρέσει να ταξιδεύεις, να γνωρίζεις νέο κόσμο καθώς και να κάνεις κάτι πιο πρακτικό, τότε αυτή η ευκαιρία είναι για σένα!

Ο Κωνσταντίνος είναι ένας από τους χιλιάδες φοιτητές που επέλεξαν την AIESEC για να κάνουν την πρακτική τους στο εξωτερικό! Τώρα, έχεις και εσύ αυτή την ευκαιρία! Αξιοποίησε την σήμερα κιόλας!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ:

aiesec.gr/

Γράφει η Αναστασία Αυλωνίτη

Nasia Avloniti

Nasia Avloniti

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!