fbpx

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά σου

Αυτή την περίοδο ξεκινάει μια νέα χρονιά για τους φοιτητές. Οι περισσότεροι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως θέλουμε να είναι αυτή η χρονιά και συνήθως αυτές οι σκέψεις ξεκινούν με τα άτομα που θέλουμε να είναι μαζί μας σε όσα θέλουμε να κάνουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους πρωτοετείς, που ίσως χρειαστεί να μετακομίσουν σε μια πόλη όπου δεν γνωρίζουν κανέναν. Ευτυχώς υπάρχουν ήδη σχηματισμένες ομάδες στις οποίες μπορείς να ενταχθείς και εσύ.

Βρες αυτή που σου ταιριάζει

Στις περισσότερες πόλεις θα βρεις διάφορες φοιτητικές ή γενικότερα νεανικές ομάδες. Αρκεί να διαλέξεις ποια ή ποιες είναι για εσένα. Μπαίνοντας σε μια ομάδα, γνωρίζεις πολλά διαφορετικά άτομα, αλλά υπάρχει πάντα ένα κοινό ενδιαφέρον που σας έφερε στην ίδια ομάδα. Ξεκινώντας από αυτό, γίνεται πιο εύκολο να χτίσετε μία σχέση. Η πρώτη κατηγορία ομάδων είναι αυτές που αφορούν την σχολή σου. Το αντικείμενο των σπουδών σου θα σε απασχολεί για τα επόμενα χρόνια, οπότε αυτό προσφέρει μια σταθερότητα. Επιπλέον θα γνωρίσεις άτομα από τα επόμενα έτη σπουδών και θα έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς για ότι ακολουθεί. Θα βρεις ακόμα διάφορες νεανικές ή εθελοντικές ομάδες, η κάθε μία με διαφορετικό αντικείμενο και σκοπό. Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα αυτών των ομάδων είναι ότι γνωρίζεις άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο από εσένα, αναπτύσσεις δεξιότητες τις οποίες ίσως να μην έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις στην σχολή σου και περνάς κάποιο χρόνο μακριά από τις σπουδές σου, πράγμα απαραίτητο. Φυσικά υπάρχουν και οι αθλητικές ομάδες, που σε βοηθούν να μένεις σε πρόγραμμα, ειδικά αν υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας. Αρκεί κανείς να έχει την διάθεση να κοιτάξει και μπορεί να βρει από ομάδες λογοτεχνίας μέχρι βιντεοπαιχνιδιών.

Είναι η AIESEC για εσένα;

Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο νέων που διοικείται και αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ηλικίας 18-30 ετών. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές, φύσης εθελοντισμού, επιχειρηματικότητας ή πρακτικής άσκησης. Από το 2015, η AIESEC συνεργάζεται με τον ΟΗΕ με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επομένως, αν θα σε ενδιέφερε να βοηθάς στην πραγματοποίηση αυτών των ανταλλαγών, να δημιουργείς ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεσαι σαν άτομο, θα μπορούσες να γίνεις μέλος της AIESEC. Μέσα από την AIESEC, θα αποκτήσεις την πρώτη σου εμπειρία ομάδας και θα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά, που θα σε ωφελήσουν ότι και αν κάνεις στο μέλλον. Φυσικά, θα μάθεις να συνεργάζεσαι με τα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού και θα αποκτήσεις φίλους από όλη την Ελλάδα ή και από άλλες χώρες.

Αν θες να γίνεις μέλος της AIESEC μπορείς να αφήσεις τα στοιχεία σου εδώ. Αν τελικά δεν βρεις την κατάλληλη ομάδα για εσένα, μπορείς να είσαι εσύ αυτός που θα την ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι πιο παραγωγική από την προηγούμενη.

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!