fbpx

Η εμπειρία της AIESEC μέσα από τα μάτια ενός μέλους της

Η Κοραλία είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της AIESEC εδώ και περίπου ένα χρόνο. Δέχτηκε να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις για να μοιραστεί την εμπειρία της με άτομα που μπορεί να σκέφτονται να γίνουν μέλη του οργανισμού.

Πως είναι η εμπειρία σου στην AIESEC μέχρι τώρα;

Η εμπειρία μου μέχρι τώρα στην AIESEC μπορώ να πω ότι είναι πολύ ευχάριστη και όμορφη, γιατί πέρα από το ότι γεμίζεις τον χρόνο σου κάνοντας κάτι που σου αρέσει, γνωρίζεις πολύ κόσμο με τον οποίο περνάς πολύ χρόνο μαζί. Πέρα από αυτό νιώθω ότι είμαι μέρος κάτι μεγαλύτερου, γιατί η AIESEC είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός και νιώθω ότι συνεισφέρω στον σκοπό του.

Τι σημαίνει για εσένα να είσαι μέλος της AIESEC;

Το να είσαι μέλος της AIESEC για εμένα σημαίνει ανάπτυξη, γιατί πέρα από το ότι βοηθάς κάποια άτομα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, να κάνουν κάτι που ίσως δεν έχουν σκεφτεί ποτέ στην ζωή τους,  αναπτύσσεις και προσωπικά χαρακτηριστικά που δεν είχες σκεφτεί ότι θα αναπτύξεις. Από το πιο απλό, όπως το να μάθεις να θέτεις προτεραιότητες, μέχρι το να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση να μιλάς μπροστά σε κοινό ή και σε αγνώστους. 

Πως σε βοήθησε να αναπτυχθείς σαν άτομο;

Αρχικά ευαισθητοποιήθηκα πάνω σε παγκόσμια ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και τα οποία δεν σκεφτόμουν μέχρι τώρα. Σαν προσωπικότητα, απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό ξεκίνησε σταδιακά χωρίς να το καταλάβω. Τώρα κοιτώντας πίσω βλέπω πόσο μεγάλη είναι η εξέλιξή μου. 

Πως σε επηρέασε στην καθημερινότητά σου;

Στην καθημερινή μου ζωή με βοήθησε να βλέπω με περισσότερη αισιοδοξία τα πράγματα, να αισθάνομαι άνετα ακόμα και όταν βρίσκομαι με αγνώστους, να μην φοβάμαι να εκφράσω την άποψή μου και να μπορώ να την υποστηρίξω.

Πως κρίνεις τα υπόλοιπα μέλη τις AIESEC;

Ίσως με την πρώτη ματιά, όλα τα μέλη της AIESEC να φαίνονται πολύ διαφορετικά. Εντέλει, καταλαβαίνεις ότι έχετε περισσότερα κοινά από ότι νομίζεις και ότι αφιερώνετε τον χρόνο σας στον ίδιο σκοπό και αναπτύσσεστε ταυτόχρονα. Δηλαδή, ξέρω ότι μάλλον υπό άλλες συνθήκες δεν θα έδινα την ευκαιρία να αναπτύξουμε μία σχέση, σε άτομα με τα οποία έχω έρθει πιο κοντά μέσα από τον οργανισμό.

Ποιο είναι το highlight σου μέχρι τώρα;

Το highlight μου μέχρι τώρα είναι το HeADCo, το εθνικό συνέδριο της AIESEC. Εκεί, επειδή περνάς τις μέρες σου με άτομα που ίσως να μην ξέρεις πολύ καλά, έρχεστε απευθείας πιο κοντά γιατί μοιράζεστε διάφορα πράγματα. Εκτός από αυτό, καταλαβαίνεις σε αυτό το συνέδριο ότι είσαι πραγματικά μέρος από κάτι μεγαλύτερο και βλέπεις πως λειτουργεί ο οργανισμός σε όλη την Ελλάδα.

Θα πρότεινες σε κάποιον νέο να μπει στον οργανισμό;

Θα ήθελα να δω αυτόν τον οργανισμό να μεγαλώνει, γι’αυτό αν θες να ζήσεις κάτι που θα σε γεμίζει σαν νέος, πρέπει να γίνεις μέλος της AIESEC.

Ελπίζω τα λόγια της Κοραλίας να σε βοήθησαν να καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι μέλος της AIESEC. Αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα την AIESEC μπορείς να κάνεις μια εγγραφή εδώ και ίσως γίνεις και εσύ ένας AIESECer. Αν ξέρεις κάποιον που ταιριάζει στην AIESEC, μπορείς απλά να του κοινοποιήσεις αυτή την ανάρτηση.    

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!