fbpx

Ψάχνεις για πρακτική; Η AIESEC έχει την λύση!

Μετά την επιτυχή διεκπεραίωση του διεθνούς συνεδρίου του νεανικού οργανισμού AIESEC ανακοινώνονται επίσημα τα νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό για νέους ηλικίας 18-30 ετών. Οι εκπαιδευόμενοι θα δοκιμαστούν σε μία εταιρεία ή startup επιχείρηση, Global Talent, και σ’ ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ή φορέα, Global Teacher.


Global Talent

Το Global Talent είναι ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας σε μια επιχείρηση ή startup του εξωτερικού, διάρκειας 6-78 εβδομάδων, που δίνει στους νέους τα κατάλληλα εφόδια για την ένταξη και ανέλιξη τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση των επαγγελματικών προοπτικών και την προσωπική ανάπτυξη προπτυχιακών και νέων αποφοίτων μέσα σε ένα ανταγωνιστικό και προκλητικό διαπολιτισμικό περιβάλλον, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν στην διάρκεια των σπουδών τους.

Global Teacher

To Global Teacher είναι ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, διάρκειας 9-78 εβδομάδων που στοχεύει στην προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις ανάγκες των νέων εκπαιδευτικών για περισσότερες ευκαιρίες στον κλάδο της εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή την εμπειρία προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό σύστημα μιας ξένης χώρας, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα τους στην αγορά εργασίας. Τα πεδία διδασκαλίας ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευτικού ιδρύματος.


Η AIESEC Ελλάδος προσφέρει νέους τρόπους εργασίας και διδασκαλίας σ’ ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον, δίνοντας στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά και να δικτυωθούν. Καθ’ όλη την διαδικασία, από την επιλογή των συμμετεχόντων έως και την εκπόνηση του προγράμματος, παρέχεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ενώ μετά το πέρας της πρακτικής εμπειρίας αποδίδεται βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας aiesec.gr

Calliope Doumani

Calliope Doumani

- Writer in AIESEC Greece - AIESEC in UoM Thessaloniki - Balkan Slavic & Oriental Studies in UoM

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!