fbpx

Καλώς ήρθατε σε μια ξενάγηση του HeADCo 2020 (Brought to you by AIESEC)

Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία πάντα ανυπομονείς. Για κάποιους είναι τα γενέθλια τους, τα Χριστούγεννα, οι καλοκαιρινές διακοπές ή έστω και μια έξοδος που σχεδίαζαν καιρό. Για τα περισσότερα μέλη της AIESEC, όμως, στη λίστα αυτή προστίθεται το HeADCo.

Έτσι, μέχρι προσφάτως, πολλά ενθουσιώδη μέλη αγωνιούσαν για την τύχη του αγαπημένου τους συνεδρίου εν καιρώ πανδημίας. Και τότε έλαβαν το μέιλ ότι το συνέδριο θα γίνει…απλά θα είναι λίγο διαφορετικό. Δεδομένων, λοιπόν, των συνθηκών, τα μέλη της AIESEC είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν το συνέδριο από τον υπολογιστή και την ασφάλεια του σπιτιού τους. Γι’αυτό κι εγώ, εμπνευσμένη από το έργο αυτό, θα ήθελα να σας προσφέρω άλλο ένα “δώρο”. Και αυτό δεν είναι άλλο παρά μία ξενάγηση στο πρώτο online HeADCo της AIESEC Ελλάδος που διεξήχθη στις 16-19 Οκτωβρίου 2020!

Καταρχάς, ας εξηγήσουμε τι είναι το HeADCo. To HeADCo (Hellenic AIESEC Development Conference) είναι ένα συνέδριο, όπου τα μέλη της AIESEC Ελλάδος αναπτύσσουν τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά και ανταλλάσσουν ιδέες,  βιώματα και απόψεις. Στο συνέδριο αυτό, τα μέλη παίρνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και σεμινάρια, ώστε να βιώσουν την  ολοκληρωμένη εμπειρία του HeADCo.  Έτσι, παρακολουθούν παρουσιάσεις  από διάφορα μέλη της AIESEC (π.χ. από την πρόεδρο της AIESEC Ελλάδος) ή διάφορους συνεργάτες. Οι παρουσιάσεις αυτές βοηθούν τους νέους να γνωρίσουν περισσότερα πράγματα σχετικά με την ιστορία, τους στόχους του οργανισμού αλλά και τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να αυξήσουν τον βαθμό παραγωγικότητας τους και να βελτιωθούν στον τομέα τους. Μεγάλο μέρος της εμπειρίας αυτής αποτελείται από δραστηριότητες που στοχεύουν στην βελτίωση και ανάπτυξη του ατόμου, μέσω ενδοσκόπησης και θέσης στόχων.   Με αυτό τον τρόπο, έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν συνειδητά τα προσόντα, τις αδυναμίες και τις ικανότητες τους.  

Επιπλέον, σημαντικό μέρος των  συνεδρίων αυτών είναι το κομμάτι των sharings. Το κάθε άτομο μπαίνει σε μία ομάδα και μοιράζεται με τα υπόλοιπα μέλη τις ιδέες, τα όνειρα, τις σκέψεις και τις εμπειρίες του. Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού που γνώρισαν και να συνειδητοποιήσουν  τα κοινά σημεία τους με τους νέους τους φίλους.

Τα sharings των μελών της AIESEC σχετικά με τους στόχους τους στο HeADCo 2020

Όπως καταλαβαίνετε από τη σύντομη αυτή μου ξενάγηση, το HeADCo είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για όλα τα μέλη του οργανισμού. Φυσικά, δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το φετινό συνέδριο ήταν διαφορετικό από τις άλλες χρονιές. Δεν ήμασταν στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετικές πόλεις ή και χώρες. Αυτό όμως δεν έκανε την εμπειρία αυτή λιγότερο μοναδική. Αντιθέτως, ήταν μια καλή ευκαιρία για τους νέους που απασχολούνται στην AIESEC Ελλάδος να νιώσουν κοντά ο ένας με τον άλλο παρά την πραγματική απόσταση που μας χώριζε. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία στα νέα μέλη να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και να πάρουν μια μικρή γεύση του τι έπεται.

Αν πιστεύεις ότι ένα τέτοιο συνέδριο είναι “του στυλ σου”, μείνε συντονισμένος. Σύντομα, θα μπορείς ξανά να γίνεις μέλος του οργανισμού και να συμμετάσχεις κι εσύ! Έτσι,

Vaso Vlachou

Vaso Vlachou

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!