fbpx

Παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο

Τα γεγονότα του τελευταίου μήνα με τον πόλεμο στην Ουκρανία κάνουν την σημασία του σκοπού μας ως AIESEC πιο σχετική από ποτέ. Η AIESEC σπεύδει στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και στη μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.

Η AIESEC ιδρύθηκε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με σκοπό την πρόληψη επανάληψης ενός παρόμοιου τραυματικού γεγονότος ενωμένοι για ένα ειρηνικό μέλλον. Βέβαια, η ειρήνη δεν αναφέρεται απαραίτητα στην απουσία πολέμων, αλλά και στην έλλειψη διακρίσεων ανάμεσα στην διαφορετικότητα του πλανήτη μας, ακόμα και στην γαλήνη της ίδιας της ψυχής μας. 

Εστιάζουμε στους νέους καθώς εμείς, έχουμε την ευθύνη για τον κόσμο και το πώς θα εξελιχθεί. Το τελευταίο σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της οπτικής των νέων έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί στην βελτίωση του κόσμου. Έτσι, ωθούμε τους νέους να αναπτυχθούν όσο δυνατόν περισσότερο: τόσο μέσα από εμπειρίες σε απαιτητικά και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα με στόχο την ανα΄πτυξη των ηγετικών ικανοτήτων, από σεμινάρια διαφόρων ειδών αλλά και μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές που διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες.

Με το πρόγραμμά μας Global Volunteer προσφέρουμε την ευκαιριά μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας στο εξωτερικό στην οποία μπορεί ο εθελοντής να ασχοληθεί με διαφορετικά αντικείμενα. Στοχεύουμε στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανα΄πτυξης στους οποίους βασίζεται το σχετικό πρόγραμμα. 

Το σκεπτικό πίσω από αυτό το πρόγραμμα είναι η δημιουργία θετικού αντίκτυπου στον κόσμο μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμών και ιδεολογιών, θα συνεισφέρουμε στη βελτίωση του κόσμου και στην μείωση των ανισοτήτων και πολέμων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε για το μέλλον του κόσμου που ζούμε. Η AIESEC χρειάζεται άτομα με θέληση να φτάσουμε στο απόγειο της δυνατότητάς μας ως άνθρωποι. Αν θεωρείς ότι είσαι το κατάλληλο άτομο και πιστεύεις ότι με τον αντίκτυπό σου θα βοηθήσεις στην πραγματοποίηση ενός καλύτερου μέλλοντος, μην διστάσεις! Δήλωσε συμμετοχή! http://aiesec.gr/volunteer

Jordan Kolimenos

Jordan Kolimenos

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!