fbpx

Τι είναι οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης;

Τον Αύγουστο του 2015 οι 193 χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέσπισαν 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με σκοπό να έχουν επιτευχθεί έως το 2030. Η AIESEC σε συνεργασία με τον ΟΗΕ συμβάλλει στην επίτευξη αυτών των στόχων μέσω του εθελοντικού προγράμματος Global Volunteer.

Πως το Global Volunteer συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια του ΟΗΕ;

Κάθε εθελοντική ευκαιρία της AIESEC αντιστοιχεί σε έναν στόχο. Οι εθελοντές δηλαδή προσφέρουν εθελοντικά για να πετύχουν τον στόχο που καθορίζει το πρόγραμμα.

Στόχος 4: Ποιοτική εκπαίδευση

Ο Στόχος 4 έχει να κάνει με την ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αντιστοιχεί στον τέταρτο στόχο ο κάθε εθελοντής προσφέρει σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και προσπαθεί να κάνει την εκπαίδευση πιο δημιουργική και προσβάσιμη σε όλους. Αν θες να δεις πως είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα πάτα εδώ.

Στόχος 5: Ισότητα των φύλων

Ο πέμπτος στόχος αφορά στην ισότητα των φύλων και τον τερματισμό κάθε μορφής διακρίσεων κατά των γυναικών σε όλο τον πλανήτη όπως και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και επιβλαβών τακτικών προς τις γυναίκες και τα κορίτσια. Εάν θες να δεις πως μπορείς και εσύ να προσφέρεις για αυτόν τον σκοπό μπες εδώ.

Στόχος 10: Λιγότερες ανισότητες

Ο δέκατος στόχος έχει να κάνει με τις ίσες ευκαιρίες, όσον αφορά στους μισθούς, στη φορολογία, στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία, εκπαίδευση κ.α. ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας και ειδικών ικανοτήτων. Αν ψάχνεις μια τέτοια ευκαιρία πάτα εδώ.

Στόχος 15: Ζωή στη στεριά

Ο δέκατος πέμπτος στόχος αφορά στην διατήρηση και τη βιωσιμότητα της χερσαίας ζωής. Οι εθελοντές αυτού του στόχου προσπαθούν για την προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, την καταπολέμηση της ερημοποίησης και την αναστροφή της υποβάθμισης του εδάφους και της βιοποικιλότητας. Πάτα εδώ για να δεις πώς είναι μια ευκαιρία που αντιστοιχεί στο στόχο 15.

Οι παραπάνω ευκαιρίες είναι μερικές μόνο από αυτές που υπάρχουν σε αντιστοιχία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Εάν σε ενθουσιάζει και εσένα η ιδέα να προσφέρεις έμπρακτα σε καθημερινά προβλήματα του πλανήτη και της κοινωνίας μας κάνε τώρα εγγραφή στο aiesec.gr/global-volunteer και ζήσε την εμπειρία!!! 

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!