fbpx

Το ημερολόγιο μιας… global teacher

Disclaimer No 1: Ακολουθεί διασκεδαστικό και πληροφοριακό υλικό που στοχεύει στο να σας εμπνεύσει.

Disclaimer No 2: Κανένα ημερολόγιο δεν κλάπηκε ή παραβιάστηκε για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.

Αλλά, ίσως θα ήταν προτιμότερο να σπάσουμε πρώτα τον πάγο πριν παραβιάσουμε τα προσωπικά δεδομένα της Μυρτούς. 

Η Μυρτώ Μαυρογιάννη είναι 24 χρονών, κατάγεται από την Κύπρο και έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στο παρελθόν, έχει κάνει πρακτική άσκηση σε σχολή μουσικής για παιδιά ηλικίας 6-10 χρονών στην Ισπανία για 1 χρόνο και προσέφερε ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής στην ίδια χώρα. Έτσι, η προηγούμενη εμπειρία της μας προϊδεάζει και για τις μελλοντικές της επιλογές. Η Μυρτώ επέλεξε το πρόγραμμα Global Teacher για την πρακτική της στην Αίγυπτο. Στο πρόγραμμα αυτό, (διάρκειας 6 μηνών) της δίνεται η ευκαιρία να διδάξει μουσική σε παιδιά 1-6 ετών σε ένα international finish primary school. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση τραγουδιών στα παιδιά και την εκμάθηση, μέσω αυτών, αριθμών, της αλφαβήτας, σχημάτων, χρωμάτων, εκφράσεων του προσώπου κλπ. Τα παιδιά μαθαίνουν, επίσης, να μιμούνται και να αναγνωρίζουν  ήχους, να κινούνται στο ρυθμό και να αντιδρούν σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Καθώς το 2020, όμως, άλλαξε πολλά σχέδια για όλους μας, έτσι “φέρθηκε” και στη Μυρτώ. Το πρόγραμμα της αναβλήθηκε λίγες μέρες αφού ταξίδεψε στην Αίγυπτο και αναγκάστηκε να γυρίσει. Όλα αυτά μέχρι λίγους μήνες πριν. Η Μυρτώ τον Αύγουστο ενημερώθηκε πως το πρόγραμμα θα γινόταν από την αρχή και αποφάσισε να ζήσει τη μοναδική αυτή εμπειρία. Έτσι, βρίσκεται πίσω στην Αίγυπτο από τον Οκτώβριο και μας διηγείται μέσω του ¨ημερολογίου της” μια μέρα της ως Global Teacher.

lbfsovbsladxz;xk

Αγαπητό μου ημερολόγιο,Οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ φορτωμένες. Μόλις γυρίσαμε από την σχολική εκδρομή που πήγαμε με τα παιδιά στην άσπρη έρημο και με το ξεκίνημα της εβδομάδας ξεκινούν και οι υποχρεώσεις μου. Πρέπει να καθορίσω τους στόχους αυτού του μήνα και τις επόμενες δραστηριότητες, για τις οποίες έχω αρκετή δημιουργική ελευθερία.

Έχω καιρό να σου γράψω αλλά σήμερα ένιωσα την ανάγκη να αξιοποιήσω το χρόνο που είχα μέχρι να πάω στη δουλειά. Χθες το βράδυ κοιτούσα τις φωτογραφίες στο κινητό μου από τους τελευταίους μήνες εδώ και με έβαλαν σε σκέψεις. Συνειδητοποίησα πόσος καιρός έχει περάσει, πόσους ανθρώπους γνώρισα και πόσα πράγματα έμαθα. Άρχισα να σκέφτομαι για την επιλογή μου να έρθω εδώ παρά τις περίεργες συνθήκες.

Και μετά από αρκετή σκέψη και αρκετές αναμνήσεις, ένιωσα μια βαθιά ικανοποίηση. Χάρηκα πολύ που αποφάσισα να τα αφήσω όλα και να έρθω. Να γνωρίσω αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσω όσο μπορώ να μάθουν, μέσω της μουσικής. Να έχω ένα λόγο να κουράζομαι, αντί να βρίσκομαι σε καραντίνα στην Ελλάδα. Κι όταν κουράζομαι να βλέπω τα παιδιά αυτά να χαίρονται που μαθαίνουν,να τρέχουν να με χαιρετήσουν τα πρωινά και να με αγκαλιάζουν. Διαλύθηκε κάθε αμφιβολία μέσα μου για το αν άξιζε, ακόμη κι αν δεν είναι έτσι όπως το φανταζόμουν και αν μπορούσα θα το έκανα ξανά από την αρχή.

Πρέπει να κατέβω στην επόμενη στάση οπότε θα σε αφήσω τώρα. Χάρηκα που σου μίλησα, όμως.


Στη συζήτηση μας, η Μυρτώ κατέληξε πως η εμπειρία αυτή είναι μοναδική και θα πρότεινε και σε άλλους νέους να το δοκιμάσουν. Η Μυρτώ το τόλμησε, εσύ; https://aiesec.gr/teach

Vaso Vlachou

Vaso Vlachou

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!