fbpx

2+1 Χώρες για Εθελοντισμό

Μετά από τόσους μήνες καραντίνας, περιορισμού και αλλαγή της καθημερινότητας, πολλοί επιδιώκουν νέες λύσεις για την αποφυγή της αδράνειας, επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτές , διάφορες μορφές του εθελοντισμού. Αν, λοιπόν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που φέτος τον χειμώνα αναζητούν την δράση, την πρωτοπορία και τα ταξίδια, τότε έχω να σου προτείνω 3 μοναδικές χώρες του εξωτερικού για εθελοντισμό. 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας και σου αρέσουν οι εναλλακτικοί προορισμοί, τότε η Αίγυπτος είναι η ιδανική επιλογή. Αρχικά, η ύπαρξη αυτής της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και της ξεχωριστής κουλτούρας του λαού, μετατρέπει την χώρα σε κέντρο ενδιαφέροντος για τον εθελοντισμό, δίνοντας την δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με δράσεις για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Ένα ακόμη, όμως, χαρακτηριστικό που την κάνει ακόμη πιο ελκυστική, είναι η μοναδικότητα των πολιτιστικών μνημείων και των φυσικών τοπίων της. Επομένως, όντας εθελοντής-ια σε μια τόσο ξεχωριστή χώρα, έχεις την ευκαιρία να δεις ορισμένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του κόσμου, όπως η πυραμίδες της Γκίζας, η έρημος Nubian, ο ποταμός Νείλος, η κοιλάδα των Βασιλέων και το νησί Mahmya.

five persons riding camels walking on sand beside Pyramid of Egypt

ΤΟΥΡΚΙΑ 

Μια συναρπαστική επιλογή, αν είσαι λάτρης της Ανατολίτικης Κουλτούρας. Όπως ακριβώς και με την Αίγυπτο, η Τουρκία φιλοξενεί μια ιδιαίτερη πολυπολιτισμικότητα που δίνει εξίσου πολλές δυνατότητες για δράση και κυρίως σε επίπεδο κοινωνικο-οικονομικό. Οι συνεχείς πόλεμοι σε χώρες της ανατολής, έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά και την μετανάστευση, φέρνοντας στην επιφάνεια νέα κοινωνικά προβλήματα. Αν λοιπόν, θέλεις να ασχοληθείς με δράσεις που στοχεύουν στην μείωση των ανισοτήτων, στην προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης και διεκδίκησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε η Τουρκία μπορεί να σου προσφέρει όλη αυτή την ζωντάνια και επιθυμία για αλλαγή.  Επιπλέον, σαν χώρα αποτελεί σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας και διαθέτει ιστορικά μνημεία και κατασκευές από τα βάθη των αιώνων, φιλοξενώντας παράλληλα κάθε χρόνο το φεστιβάλ τέχνης και κινηματογράφου.

photo of assorted-color air balloon lot in mid air during daytime

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Αν πάλι αναζητάς έναν προορισμό που είναι όμοιος με την Ελλάδα, τότε έχω να σου προτείνω την Ρουμανία. Η χώρα αυτή θεωρείται το κρυμμένο στολίδι των Βαλκανίων, λόγω του μοναδικού φυσικού της πλούτου. Διαθέτει μεγάλες πράσινες εκτάσεις, ακόμα και μέσα στις πόλεις, όπως πάρκα, δάση και υδροβιότοπους.Έτσι όλος αυτός ο “πράσινος” πλούτος, παρέχει την ευκαιρία σε πάρα πολλούς εθελοντές κάθε χρόνο να ασχοληθούν με εθελοντικές δράσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας πανίδας και χλωρίδας, καθώς και των δικαιωμάτων των ζώων. Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά την Ρουμανία μοναδική, είναι η γεωγραφική της θέση. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις το τρένο και μέσα σε ελάχιστες ώρες να επισκεφτείς και άλλες χώρες με τις οποίες συνορεύει, όπως την Ουγγαρία, την Σλοβακία, Μολδαβία, Ουκρανία, Σερβία και Αυστρία.

white bridge between mountains

Συνεπώς, αν είσαι έτοιμος/η να αφήσεις τον αντίκτυπό σου στην κοινωνία, αναπτύσσοντας τον εαυτό σου, βιώνοντας  κάτι τελείως πρωτόγνωρο αυτόν τον χειμώνα, μην διστάσεις να επισκευτείς το https://aiesec.gr/volunteer/ και να οργανώσεις την επόμενή σου απόδραση. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και συνέβαλε και εσύ να βελτιώσουμε την κοινωνία και τον κόσμο γύρω μας!

Τι λες, λοιπόν, ΠΑΜΕ ;

Evaggelia Kasioti

Evaggelia Kasioti

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!