fbpx

5 λόγοι για να γίνεις εθελοντής στην Αίγυπτο

Αυτόν τον χειμώνα η AIESEC σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις την απόλυτη εθελοντική εμπειρία του Global Volunteer. Παρακάτω θα δεις 5 λόγους για να γίνεις εθελοντής στην Αίγυπτο.

  1. Τα αξιοθέατα

Η Αίγυπτος είναι από τις πλουσιότερες χώρες σε αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία. Το αρχαιολογικό μουσείο στο Κάιρο είναι από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Άλλα σημαντικά σημεία της Αιγύπτου είναι ο ναός του Λούξορ, το άγαλμα της γιγαντιαίας σφίγγας και οι πυραμίδες της Γκίζας, που αποτελούν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Τέλος, τα αξιοθέατα δεν είναι μόνο αρχαιολογικά, καθώς η χώρα έχει και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι ο πλωτός ποταμός του Νείλου στον οποίο υπάρχουν ειδικά τουριστικά σκάφη για κρουαζιέρες. 

Το άγαλμα της γιγαντιαίας σφίγγας βρίσκεται στη Γκίζα. 

2. Ο πολιτισμός

Η χώρα της Αιγύπτου έχει περάσει πολλές φάσεις ιστορικά και πολλοί κατακτητές από τα βόρεια ή ανατολικά της έχουν αφήσει το πολιτιστικό τους στίγμα. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνοντας στην Αίγυπτο θα έρθεις αντιμέτωπος με έναν σημαντικά διαφορετικό πολιτισμό από αυτόν της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική κοινωνία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει έντονα στοιχεία της θρησκείας και του τρόπου ζωής των Αιγυπτίων.

  Στιγμιότυπο από παραδοσιακό αιγυπτιακό χορό.

3. Η κουζίνα

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα που φημίζεται για την κουζίνα της. Το φαγητό εκεί είναι πλούσιο σε λαχανικά και όσπρια. To Ful Medames είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Αιγύπτου και τρώγεται συχνά και ως πρωινό. Αποτελείται από φασόλια φάβα που μαγειρεύονται σε ένα δοχείο χαλκού και σερβίρεται με μυρωδικά και χυμό λεμονιού. Παλιά αποτελούσε το φαγητό των αγροτών καθώς είναι ένα πιάτο τόσο πλήρους διατροφικής αξίας και πλούσιο σε ενέργεια που τους “κρατούσε” για όλη την ημέρα.

Το Ful Medames

4. Ο τρόπος ζωής

Όπως προαναφέρθηκε, στην Αίγυπτο συνυπάρχουν πολλές θρησκείες και πολιτισμοί δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής. Φαντάσου να ξυπνάς ακούγοντας την πρωινή μουσουλμανική προσευχή από τα μεγάφωνα και να περπατάς στους δρόμους συναντώντας τζαμιά, καθολικές ή ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες και εβραϊκές συναγωγές. Επίσης δεν θα δεις ποτέ ανθρώπους να πίνουν αλκοόλ σε δημόσιους χώρους καθώς απαγορεύεται. Σίγουρα αυτός ο τρόπος ζωής είναι ενδιαφέρων για να τον ανακαλύψεις.

5. Η AIESEC Αιγύπτου

Η AIESEC Αιγύπτου είναι ένας ένας πολύ καλός λόγος να περάσεις 6 εβδομάδες εκεί ως εθελοντής, καθώς έχει πληθώρα εθελοντικών προγραμμάτων, τα οποία είναι πολύ ενδιαφέροντα. Υπάρχουν ευκαιρίες για διδασκαλία ξένων γλωσσών, για καμπάνιες marketing, για προσφορά σε ιδρύματα φροντίδας κακοποιημένων γυναικών ή παιδιών, καταφύγια ζώων και πάρα πολλά άλλα.

  Εικόνα εθελοντή από την Ρουμανία που διάλεξε μια εμπειρία στην Αίγυπτο.

 

Εάν είσαι ενθουσιασμένος με την Αίγυπτο και θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εθελοντική εμπειρία του Global Volunteer μη χάνεις λεπτό! Κάνε την αίτηση σου εδώ και ζήσε την εμπειρία!!!

Aggelos Kokona

Aggelos Kokona

Leave a Reply

Recent Posts

Erasmus Leaders 2023:

Η καριέρα σου από το 0 στο 100 Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, το Erasmus Leaders από το Erasmus Student Network Greece είναι

Read More »

Follow Us

Γίνε μέλος με 4 απλά βήματα

Άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής

Παρακολούθησε την ενημερωτική συνάντηση
με ένα μέλος της AIESEC

Πέρνα από συνέντευξη

Είσαι μέλος της AIESEC!